Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de tarihi dava,İzmir davasında 17 tahliye

        İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 18 tutuklu sanığın bulunduğu davada mahkeme 17 sanığı tahliye etti. Davada tek tutuklu sanık olarak Genel Sekreter Pervin Şenel Genç kaldı. Mahkeme İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, İBB Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Organizatörler Alaattin Eraslan, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Murat Boyacıoğlu ve Gökhan Boğazkesen'i tahliye etti.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Abdülhalim Cumhur Yazıcı, Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca, Genel İş 3 Nolu Şube Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alp, organizatör Sedat Sakur'un ise Adli Kontrol'le tahliyesine karar verdi.

        Mahkeme, İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatör Ata Karakaş, Ömer Devrim Ergin, Hakan Say'ı ise tahliye edip ev hapsine karar verdi. Kararlar açıklanınca mahkeme salonundan alkış ve sevinç sesleri yükseldi.

        ACIMIZIN PANZEHİRİ ÇALIŞMAK

        Heyecanlı bekleyiş yerini, davada tutuklu yargılanan sanıkların cezaevindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından valizlerini alarak dışarı çıkmasıyla mutlu sona bıraktı. Sloganlar eşliğinde karşılanan sanıklar yakınlarınca kucaklandı. Cezaevinin önünü kapatılınca kısa süreli bir izdihama neden olurken, tahliye olanlar dışarı çıkmakta güçlük çekti. Tahliye olanları tek tek kucaklayan Aziz Kocaoğlu cezaevi karşısında toplanan kalabalığa seslendi. Çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyleyen Kocaoğlu, "Çektiğimiz acıların tek bir panzehiri var, oda çalışmak. Tahliye olan arkadaşlarımız pazartesi günü işbaşı yapacak" dedi.

        YARIN DESTEK İÇİN EYLEM

        Aliağa'da tutuklu olan 9 kişinin de tahliye işlemlerinin gerçekleştiği öğrenildi. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin tutukluluğuna devam kararı verdiği Pervin Şenel Genç adına yarın eylem yapılacağı ifade edildi. Eylem için saat 11.00'de belediye binası önünde toplanacak olan topluluğun Pervin Şenel Genç'e destek ve moral mesajı çekmek için Konak Postanesi'ne gidecekleri belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ