Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Bodrum ve Fethiye'de fırtına, Aşırı, kuvvetli yağışlardan hangi iller etkilecek, hava durumu

        Zonguldak’ta dün sabah aniden başlayan yağmur ve fırtına kent yaşamını olumsuz etkiledi. Bazı evlerin çatıları zarar gördü, ağaçlar otomobillerin üzerine düşerek hasara yol açtı.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        8 İLE ÇOK ÖNEMLİ UYARI!

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün kuzey ve doğu kesimlerde beklenen gökgürültülü sağanak yağış konusunda uyarı yayınladı. Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Samsun, Kocaeli, Amasya ve Sakarya'nın bazı ilçelerinde 12 saatte metrekareye 50-75 kilo yağış düşmesi bekleniyor.

        BODRUM VE FETHİYE'DE FIRTINA BEKLENİYOR

        Ayrıca Bodrum-Fethiye arasında fırtına bekleniyor. Bugün saat 18.00’e kadar, kuzey-kuzeybatı yönlerden etkili olacak fırtına zaman zaman 8 kuvvetine yükselecek. Finike-Antalya arası ve Antalya Körfezi’nde de kuzey-kuzeydoğu yönlerinden 5-7, zaman zaman 8 kuvvetinde fırtına bekleniyor.

        ERZURUM'A SEL UYARISI!

        Erzurum'da, heyelan, yıldırım düşmesi, sel ve su baskınına karşı vatandaşlar uyarıldı.

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, Erzurum merkez ve ilçelerinde öğlen saatlerinden itibaren etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak, dolu ve yağış anında, kuvvetli rüzgarın etkili olacağı belirtildi.

        Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın, sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aklamalara neden olabileceği ifade edilen uyarıda, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

        SAMSUNLULAR DİKKAT!

        Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde sağanak yağış uyarısında bulundu.

        Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıda, bugün Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle il genelinde 12 saatte metrekareye 21-50 kilogram, kıyı ve yüksek kesimlerde metrekareye 50 ile 75 kilogram arasında yağış beklendiği belirtildi.

        Meteorolojik uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Lokal olarak kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar nedeniyle meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”

        KARS METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN UYARISI

        Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Kars, Ardahan, Erzurum ve Ağrı, çevrelerinde kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış ve yerel dolu yağışı bekleniyor.

        Kars Meteorolojik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Bugün öğle saatlerinden itibaren Kars, Erzurum, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve yerel dolu yağışı beklenirken, vatandaşlar ise sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

        Kars Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada;“Kuzey ve doğu kesimlerde etkisini sürdürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışın, öğle saatlerinden itibaren Kars, Erzurum, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde 12 saatte 21-50, yüksek kesimlerde yer yer 50-75 kg/metrekare beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı “sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar”a karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

        BİR UYARI DA SAKARYA'YA

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya'nın Kaynarca ve Karasu ilçesinde kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

        Zonguldak radarından alınan son verilere göre; Sakarya'nın Kaynarca ve Karasu ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        Öte yandan Zonguldak radarından alınan son verilere göre; Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde de kuvvetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.

        KOCAELİ'NDE ETKİLİ SAĞANAK YAĞIŞ

        Kocaeli'nde, sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışa yakalanan vatandaşlar, zor anlar yaşarken, araçlarda yolda ilerlemekte güçlük çekti. Yollarda yer yer su birikintileri oluştu.

        Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sağanak yağışın gün içerisinde aralıklarla etkisini göstereceğini bildirdi.

        HATAY'DA HAYAT DURDU

        Hatay'da etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

        Sabah saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle, kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

        Yağışa özellikle Atatürk, Cumhuriyet ve Gündüz caddelerinde hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, minibüs durakları ve iş yerlerine sığındı.

        Caddelerdeki esnafın, yağmur sularının iş yerlerine girmemesi için büyük uğraş verdiği gözlendi.

        Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan hava tahminine göre, gök gürültülü sağanak, yarından itibaren ili terk edecek.

        AMASYA'NIN MERZİFON VE SULUOVA İLÇELERİ RİSKLİ

        Amasya'nın Merzifon ve Suluova, Samsun'un Asarcık ve Havza ilçelerinde kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Amasya'nın Merzifon ve Suluova ile Samsun'un Asarcık ve Havza ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

        TÜM YURTTA HAVA DURUMU

        Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yer yer kuvvetli olarak esecek.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ