Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep şehidini uğurladı

        Gaziantep'e getirilen Cevdet Deniz Özdemir'in cenazesi, baba evine götürüldükten sonra cenaze aracıyla Ulu Cami'ye getirildi. Cenaze aracından alınan tabut, bir süre askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu.

        Öğle namazının kılınışı sırasında camiye gelen 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, tabut başına gelerek ağlayan şehidin yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Şehidin kardeşi Ertuğrul Özdemir'in yanına gelen Tuğgeneral Güneş, ''Ağlayarak, düşmanları sevindirmeyeceğiz'' dedi.

        Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Tuğgeneral Güneş, şehidin babası Cuma Özdemir'e başsağlığı diledi.

        Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Şehidin naaşı bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Yeşilkent Mezarlığı'na götürüldü. Şehidin naaşının götürülmesi sırasında terör örgütü aleyhine kalabalık tarafından sloganlar atıldı.

        Şehit Uzman Çavuş Özdemir, Yeşilkent Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te toprağa verildi.

        Törene şehidin ailesi ve yakınları, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        OSMANİYE ŞEHİDİNE AĞLADI

        teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş Hasan Erzi'nin cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi.

        Hasan Erzi'nin (26) cenazesi, Osmaniye Devlet Hastanesi'nin morgundan Issızca köyündeki baba evine götürüldü.

        Burada yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Issızca Köyü Merkez Camisi'ne getirildi.

        Öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreninde, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah,şehidin babası Yahya Erzi'ye (56) ve kardeşlerine başsağlığı diledi.

        Törene, şehidin 7 aylık hamile eşi Sultan Erzi (23) ile AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve vatandaşlar da katıldı.

        Sultan Erzi, ağlayan yakınlarına ''Ne bağırıp duruyorsunuz. Bağırıp da hainleri sevindirmeyin, dik durun'' dedi.

        Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftü Yardımcısı Behçet Bilgin cenaze namazını kıldırdı.

        Namazın ardından şehidin cenazesi, askeri törenle götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ