Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'ın aradığı çocuktan özel başarı

        Geçen yılki yarışlarda olduğu gibi bu yılda İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen Ekin, 24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nı, 1 saat 10 dakikada tamamladı. Teknede antrenörü Osman Akdemir'in taktiği ve ailesinin verdiği destekle yarışı başarıyla bitiren Ekin'i, AA ekibi de takip etti.

        Ekin, 6.5 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçtikten sonra yarışı Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda bitirdi. Caner'i karşılayanlar arasında TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu ile eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de yer aldı.

        İstanbul Boğazı'nı başarıyla geçtikten sonra ''çok mutluyum'' diyerek sevincini kendisi gibi Down sendromlu arkadaşlarıyla paylaşan Caner, madalyasını Prof. Dr. Kuzu'nun elinden aldı.

        ''Caner ile Başbakanımız arasında özel bir bağ var''

        Caner Ekin'i, İstanbul Boğazı'nı geçerken tekneyle takip eden ve sürekli moral veren babası Savaş Ekin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

        Milli yüzücünün babası Ekin, ''Caner sadece yüzmez, fotoğraf çeker, bowling oynar. Böyle olunca toplumun her katmanından övgüler alıyor'' dedi.

        Caner'in, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde kabullerden geçtiğini hatırlatan baba Ekin, şöyle konuştu:

        ''Sayın Başbakanımız Caner'i kendi evladı gibi seviyor. Caner de kendisini çok seviyor. Aralarında çok özel bir bağ var. Caner'i tanıyan herkesin ona övgüler yağdırması sonucu normal insanlardan bir farkı olmamaya başladı. Biz Caner'in başaracağından emindik. Caner'in bu tür başarıları bize çok büyük mutluluk veriyor.''

        Caner gibi ''özel'' çocukların evlere kapatılmaması gerektiğini söyleyen Savaş Ekin, ''Çocuklarınızın muhakkak geliştirebileceği yetenekleri vardır. Önemli olan bu yeteneği ortaya çıkarmaktır. Engellerin ortadan kalkmasını istiyoruz'' diye konuştu.

        Caner'in başarısında önemli pay sahibi olan çalıştırıcısı Osman Akdemir ise şunları kaydetti:

        ''Caner, boğazı geçerek büyük bir iş başardı. Akıntı gerçekten çoktu. Caner, havuzda her gün antrenman yaptı. Fethiye Ölüdeniz'de her gün 7 kilometre yüzerek, idman yaptı. Caner'i bu hale getirirken amacımız bütün çocuklara, engelli kardeşlerimize örnek olmasıydı. Bütün ailelerimize mesajımız, evlerinizden çocuklarınızı çıkartın.''

        "Canerim öpüyorum seni"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün engelli ailelerine, “Yavrularınızı eve hapsetmeyin. Mümkün olduğunca hayatla iç içe, dışarıda onlara yeni bir hayatı sevgiyle beraber kazandırsınlar” diye seslenmişti. Erdoğan önceki gece Caner Ekin'in çıktığı televizyon programındaki canlı yayına telefonla bağlanarak “Caner’im, öpüyorum seni” demiş ve programını ayarlaması durumunda Kuruçeşme’deki yarışları izleyeceğini söylemişti.

        AA-HT GAZETE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ