Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP kongresinde gerginlik

        MHP 9. Olağan İstanbul İl Kongresi, Beşiktaş Akatlar Spor Kompleksi'nde yapılıyor. Saat 14.00'te başlayan kongre için partililer erken saatlerde kongre merkezine geldi.

        Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılmadığı kongrede mevcut il başkanı Abdurrahman Başkan, Erdem Karakoç, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, Niyazı Paksoy, Memduh Yellice ve İbrahim Cingi, il başkanlığı adayı olarak listeleriyle yarışıyor.

        Spor kompleksine başkan adaylarının yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcıları Abbas Bozyel, Serdar Durmaz ve Semih Yalçın, milletvekilleri Meral Akşener, Celal Adan ve Ali Torlak ile eski milletvekili Murat Başesgioğlu'nun yanı sıra farklı adayları destekleyen 600 delege katıldı. Salona her giren başkan adayı büyük coşku ile karşılandı. Aday sayısının fazla olması da daha kongre başlamadan zaman zaman gergin anların yaşanmasına neden oldu.

        Adayların ve delegelerin tamamlanmasından sonra da divanın oluşturulması ile kongreye start verildi.

        ENGİN ALAN'DAN TELGRAF

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul milletvekili olan Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan, Silivri Cezaevi'nden gönderdiği telgraf ile partinin İstanbul il kongresinde yarışan adaylara başarılar diledi.

        Alan, kongreye katılamamaktan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.Emekli Korgeneral Engin Alan, Beşiktaş Akatlar Spor Kompleksi'nde yapılan MHP 9. Olağan İstanbul İl Kongresi'ne telgraf gönderdi. Alan, telgrafına; "Devlet, millet sevdalısı değerli kardeşlerim, ülküdaşlarım! Ananızın ak sütü gibi helal oylarınızla seçilmiş bir milletvekili olmama rağmen MHP İstanbul ilk kongresinde aranızda bulunamadığım için üzgünüm. Ancak aklımla, yüreğimle, inandığım tüm değerlerle sizlerle beraber olduğumu bilmenizi isterim." sözleriyle başladı.

        İçeride ve dışarıda Türkiye'nin zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyleyen Alan, "Ülke ve millet bütünlüğü, bölücülerin hayasız ve pervasız talepleri ile tehdit altındadır. Bu şartlarda partimize ve onun savunduğu değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Türk milliyetçileri çatısı altına toplanmaktan onur duyduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi, bu ülkenin çimentosudur ve öyle olmaya da devam edecektir. Partimiz ülkücü hareket, Türk'ün, Türk milletinin ve Türk devletinin bölünmezliğinin en büyük teminatıdır." ifadelerini kullandı.

        Engin Alan, telgrafında, "Kardeşlerim! sonucu ne olursa olsun kongremizin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğine milliyetçi hareketi daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum. Kongrenizin ayrılıkları değil, birliktelikleri, bölünmeleri değil kucaklaşmaları devlete-millete ülkü ve davaya hizmeti esas alarak milliyetçi hareketi daha da güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacağını değerlendiriyorum." sözlerine yer verildi.

        Alan, sözlerini, "Kongrenizin aziz milletimize, Türk milliyetçiliğine ve onun yegane siyasi temsilcisi partimize hayırlar getirmesinin temennisi ile başarılar diliyor, sevgi ve saygı sunuyorum. Ben bu ülkeyi böldürmem diye ve uğrunda hayatlarını veren aziz şehitlerimize de yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene." şeklinde tamamladı.

        Bu arada, telgrafın okunmasının ardından partililer Engin Alan'ı ayakta alkışladı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ