Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı KCK Davası'nda hakim cübbesini çıkardı

        Bazı avukatlar söz almak istedi ancak mahkeme başkanı söz vermedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı ve avukatlar arasında sert tartışmalar yaşandı. Mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, "Söz vermiyorum. Duruşmayı nasıl yapacağız" dedi. Avukatlar ise, "Söz vermek zorundasınız. Bu kararınıza (söz vermeme) itiraz ediyoruz" diye konuştu.

        Davada, iddianamenin okunması talebinin olmadığını belirten mahkeme başkanı, iddianamenin özetini okundu. İddianamenin okunması esnasında da tartışma çıktı. İddianamedeki yazılanlara tepki gösteren mahkeme başkanı, "Bir saniye. Ben iddia diyorum zaten" dedi. Salonda tepkilerin dinmemesi üzerine mahkeme başkanı cübbesini çıkarttı ve duruşmaya verdi.

        YETER SUSUN ARTIK, ACI DUYUYORUZ HEPİMİZ

        KCK’ya yönelik açılan ikinci davanın ikinci duruşması, verilen aranın ardından devam etti. Salonda seslerin kesilmemesi üzerine avukat Mihriban Kırdök, "Yeter susun artık. Lütfen sabır gösterin. Burada tutuklu arkadaşlarımız var. Acı duyuyoruz hepimiz" diye bağırdı. Avukatın bu tepkisine mahkeme başkanı, "Bravo" diyerek destek verdi.

        AVUKAT İLE BAŞKANIN DİYALOĞU

        Duruşmada avukatlar söz almaya başladı. Söz alan avukat Selçuk Kozağaçlı, "Artık sizlerin yetkisi kalktı. Sizlere dava açılmayacak" diye konuştu. Bu sözlere mahkeme başkanı, "Ne güzel" diye yanıt verdi. Salonda gülüşmelere neden olan bu yanıta karşılık avukat Kozağaçlı, "Ne güzel ama bu tür bir emekliliği bizi tutuklayarak geçirmeyin" dedi.

        ALINAK SAVUNMA YAPMADI

        İkinci KCK davası sanığı Mahmut Alınak, Kürtçe tercüman taleplerinin reddedilmesi nedeniyle savunma yapmayacağını söyledi.

        Duruşmada avukatların üçüncü kez yaptıkları Kürtçe tercüman talepleri yine reddedildi. Aynı taleplerin birkaç kez yapıldığını ve bu talep üzerine tekrar karar vermeye yer olmadığını belirten Mahkeme Başkanı, sanık Mahmut Alınak'ı savunma yapması için kürsüye çağırdı.

        Sanık kürsüsüne gelen Alınak, taleplerin reddedilmesi nedeniyle savunma yapmayacağını söyledi. Alınak, savunma yapmama gerekçesini anlatacağını belirtti. Alınak, "İddialara cevap verirsem, iftiraname olan bu iddiaları hukuki belge olarak kabul etmiş olurum." dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ