Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Kurultayı'nda ikinci gün, CHP 34. OLAĞAN KURULTAYI, KEMAL KILIÇDAROĞLU, CHP PM LİSTESİ

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        CHP 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne giren ilk isimler belli oldu.

        Haluk Koç, Parti Meclisi'ne en çok oyu alarak birinci sıradan girdi.

        Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda delegeler 24 sandıkta Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için oy kullandı. Oy kullanma işlemi yaklaşık dört saat sürdü.

        Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, oy verme işleminin sona ermesinden kısa süre önce kurultay salonuna gelerek, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

        Kılıçdaroğlu, oy kullandıktan sonra gazetecilerin çok sayıdaki anahtar listeye ilişkin soruları üzerine, ''Tek liste var'' dedi.

        Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra salondan ayrılırken, görevli polislere teşekkür etti.

        Bu arada, çarşaf listeyle gerçekleştirilen seçimler sırasında salonda çok sayıda anahtar liste dağıtıldı. Partililer arasında söz konusu anahtar listeler nedeniyle zaman zaman tartışma yaşandı.

        Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından tasnife geçildi.

        BİLİM, KÜLTÜR VE YÖNETİM PLATFORMU KONTENJANINDAN 8 İSİM

        Parti Meclisi'ne (PM) Bilim Kültür ve Yönetim Platformu kontenjanından girecek isimler belli oldu.

        Ankara Spor Salonu'nda yapılan kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilen 12 isimden en yüksek oyu alan 8 kişi PM üyesi oldu.

        Seçim sonucunda Metin Feyzioğlu (941), Oğuz Oyan (914), Hülya Güven (874), Sencer Ayata (864), Gaye Usluer (813), Burhan Şenatalar (752), Birgül Ayman Güler (750), Seyhan Erdoğdu (734) Bilim, Kültür ve Yönetim Platformu kontenjanından PM üyesi seçildi.

        KILIÇDAROĞLU'NUN ANAHTAR LİSTESİ 100 KİŞİLİK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu il başkanlarının, milletvekillerinin, Kadın ve Gençlik Kolları'nın görüşlerini aldıktan sonra 60 kişilik Parti Meclisi için 100 kişilik anahtar liste hazırladı. Kılıçdaroğlu, anahtar listeye ilişkin düzenleme konusunda yaptığı açıklamada, “Kurultay delegelerimize, örgütümüzün iradesine güveniyorum. Esas irade Kurultayımızdan çıkacak olan iradedir. O nedenle Parti Meclisimize aday olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederek, ben yine örgüte, il başkanlarımıza, milletvekillerimize, Kadın ve Gençlik Kollarımıza danışarak, onların görüşünü alarak 100 kişilik bir 'anahtar liste' yaptım” dedi.

        Delegelerin bu 100 kişiden kimi Parti Meclisi’ne seçerse onun Parti Meclisi üyesi olacağını ve o kişilerle çalışacağını belirten Kılıçdaroğlu, 100 kişilik anahtar listesinin Kurultay Başkanlık Divanı’nın bastırdığı liste ile aynı renkte olacağını ve başka bir anahtar listesi olmadığını da belirtti.

        PM İÇİN 434, YDK İÇİN 128 KİŞİ BAŞVURDU

        CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) adaylığı için 434, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için de 128 kişi başvuru yaptı.

        CHP Kurultayı'nda, PM ve YDK üyelikleri için başvuruların sona ermesinin ardından geçici listeler, divan tarafından okundu. İtirazlar için verilen sürenin ardından kesin listeler ilan edildi. Buna göre, PM için 434, YDK için de 128 aday başvuruda bulundu.

        GÜRSEL TEKİN İDDİALARI HABERTÜRK TV'DE DOĞRULADI

        Yaklaşık üç ay önce parti içindeki görevlerinden istifa eden Gürsel Tekin, tekrar PM listesinde olduğu iddialarını Habertürk TV'de doğruladı. Ece Üner'in, "Kılıçdaroğlu ile görüşmeniz PM'de yar alacağınızın bir sinyali olarak algılandı. Doğru bir sinyal miydi?' sorusuna, "Evet doğru bir sinyaldi" cevabını verdi.

        FİKRİ SAĞLAR: KIRGIN DEĞİLİM

        Kılıçdaroğlu'nun listesinde olacağı iddiaları yer alan ancak anahtar listede kendine yer bulamayan Fikri Sağlar, partiye ve Kılıçdaroğlu'na kırgın değilim dedi. Sağlar sözlerinin devamında, "Ancak Süleyman Çelebi, İlhan Cihaner ve Celal Doğan gibi isimler neden yok listede diye de sormadan edemiyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ