Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit ailesinin anlam dolu bakışları

        Serkan AKKOÇ- AHT

        Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz Köyü'nde 18 Temmuz'da arazi keşfinden dönen tapu kadastro memurlarına nezaret eden askerlere teröristlerin ateş açması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Van 100. Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde şehit olan jandarma er Ümit Akbaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı öğle saatlerinde Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirildi.

        #galeri#415391 #Galeri için tıklayınız...#

        GÜL, ŞEHİT BABASI İLE SAF TUTTU

        Şehit erin annesi Saliha, babası Murat, ve kız kardeşi Eda Akbaş burada taziyeleri kabul etti. Tören boyunca gözyaşı döken şehidin annesi ve kızkardeşi yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Akbaş ailesine taziyelerini bildirdikten sonra cenaze namazında baba Murat Akbaş ile saf tuttu.

        ŞEHİT ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

        Şehit er Akbaş'ın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına kondu. Akbaş'ın cenazesi top arabasında askeri bando ve oluşturulan kortej eşliğinde bir süre taşındı. Bu sırada, cenazeye katılanlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

        AY YILDIZLI TİŞÖRT

        Şehit er Akbaş'ın cenazesi, saygı geçişinin ardından cenaze aracına konularak götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'ne toprağa verildi. Şehidin kız kardeşi Eda Akbaş ay yıldızlı tişört giyerek teröre tepkisini gösterdi.

        Cenaze aracı önünden geçip giden Anne Saliha Akbaş ile baba Murat Akbaş'ın ellerini tuarak birbirine bakışı yürekleri burktu.

        Törene, Akbaş'ın yakınları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner'le birlikte çok sayıda subay katıldı.

        Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz köyünde arazi keşfinden dönen tapu kadastro memurlarına nezaret eden askerlerin, teröristlerce pusuya düşürülmesi sonucu 1 asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı. Yaralılardan Jandarma er Ümit Akbaş da tedavi altına alındığı Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 22 Temmuz'da vefat etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ