Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mafya lideri Kürşat Yılmaz kendini tasavvufa verdi

        AHT muhabiri Zülfikar Ali AYDIN

        Silivri'den bildiriyor

        Ergenekon Davası'nda "Organize Suç Örgütü Kurmak" suçundan hükümlü Kürşat Yılmaz tanık olarak dinlendi. Yılmaz, davanın tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kendisine "Babalar üstü baba" olması yönünde teklifte bulunduğu iddiasını reddetti.

        Kürşat Yılmaz hakkındaki suçlamaları hatırlatan Savcı Pekgüzel'e, "Yurt dışında hapis yatarken tövbe edip Türkiye'ye geldim. Mafya değilim. Kendimi tasavvufa verdim" dedi. Daha önce ifade verdiği savcıya içinde vali, albay ve gazetecilerin olduğu bir çeteden bahsettiğini anlatan Yılmaz, "Ancak hiçbir işlem yapmadılar. Hrant Dink cinayetiyle ilgili bilgimi de anlatmak istedim. Çağırmadılar" diye konuştu.

        273 sanıklı Ergenekon Davası'nın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal gelmedi. Tutuklu sanıklar CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 47 sanık hazır bulundu.

        PEKER SİZİNLE AYNI KOĞUŞTA NEDEN KALDI?

        Tanık sıfatıyla dinlenen Kürşat Yılmaz, "Neden tanık olarak ifademi almak istediniz bilmiyorum. Beni neden çağırdınız?" diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, daha önce ifade veren Yurtbank'ın sahibi Ali Balkaner'in "bir holdinge olan borcunun Kürşat Yılmaz'a geçtiği" iddiası olduğunu hatırlattı. İddiaları reddeden Yılmaz'a duruşma Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Sedat Peker'i tanıyıp tanımadığını sordu. "Tanırım. Aynı koğuşta kaldık" diyen Yılmaz'a Savcı Pekgüzel, "Hangi suçtan geldiğini biliyor musunuz? Sizinle tanışmak için özellikle cezaevine getirildiği iddiası var" dedi. Yılmaz ise "Bilmiyorum. Yaralamadan gelmiş olabilir" yanıtı verdi.

        MAFYA DEĞİLİM KENDİMİ TASAVVUFA VERDİM'

        Savcı Pekgüzel, davanın tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Kürşat Yılmaz'a "Babalar üstübaba", "Mafyalar üstü mafya" olmayı teklif ettiği yönündeki bir gizli tanık ifadesini okuyarak, "Size böyle bir teklif oldu mu?" sorusunu yöneltti. Yılmaz da şöyle konuştu:

        "İşte böyle insanlara iftira atıyorlar. Atf-ı cürümde bulunuyorlar. Benim kendi kişisel işlerim nedeniyle olaylarım oldu. Ben şimdi kendimi tasavvufa verdim. Zaten yurt dışında cezaevinde yatarken tövbe ettim. Türkiye'ye geldikten sonra da de hiçbir şeye karışmak niyetim yoktu."

        VALİ VE ALBAYLI ÇETEYİ ANLATTIM

        Ergenekon Soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla o dönemki soruşturma savcısı Zekeriya Öz'e ifade verdiğini belirten Kürşat Yılmaz, hakkında takipsizlik kararı verildiğini Yılmaz, "Savcıya Ergenekon diye bir örgüt olmadığını söyledim. Başka bir çete olduğunu söyledim. İçinde valiler ve albaylar gazeteciler vardı. Fakat hiçbir işlem yapmadılar. Üstüne üstlük bunları söyledim diye haksız yere (Çete davasından) 67 yıl hapis cezasına çarptırıldım."Savcı bana Veli Küçük'ü tanıyıp tanımadığımı sordu. Sonra da benim bahsettiğim olayla ilgili takipsizlik kararı verildi."dedi.

        DİNK CİNAYETİNİ ANLATMAK İSTİYORUM

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti ile ilgili bildiği çok önemli konuları paylaşmak ve tanıklık yapmak için dilekçe verdiğini belirten Yılmaz, ifadesi için çağırmadıklarını söyledi. Yılmaz, ifadesinin ve kendisine yöneltilen soruların tamamlanmasının ardından ?Dün Kurtuluş savaşı, bugün Ergenekon. Türk milleti illa bir çıkış yolu bulacak, bu yargılamaların hesabını soracak.Belki de bu mahkemeler bunların hesabını sorar, inanmak istiyorum'ifadesini kullandı. Duruşmayı MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı ile CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Hasan Ören de izledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ