Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li Koray Aydın genel başkanlık için yollarda

        Aydın, iktidarın yaptıklarına sessiz kalındığını söyleyerek, "Yiğit olmak gerek. Bize dayatılanı kabul etmeye isyan etmeliyiz. Herkes sokağın sesine kulak verecek. Sokakla çatışırsak bunun cezası seçimlerde çıkar" dedi.

        MHP'nin 4 Kasım'da yapılacak Büyük Kongresi'nde Genel Başkan adayı olmaya hazırlanan Trabzon Milletvekili Koray Aydın, İzmir'de MHP eski İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar, eski İzmir il yöneticisi Akın Biliç'in de aralarında yer aldığı muhaliflerden oluşan yaklaşık bin kişiyle Bayraklı Havuz Düğün Salonu'nda biraraya geldi. Hükümet'in Suriye politikasını eleştirerek, Başbakan'a 'Yalancı pehlivan' ve 'Sahte kahraman' diyen Aydın, şöyle konuştu:

        "Suriye'nin kuzeyinde fiili bir işgal oldu. Aynı Irak'ın kuzeyinde olduğu gibi. Kimin kumandasında? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın. Parmaklarını gözümüzün içine sokacak, olanlara imkan veren bir sahte kahramanın, yalancı pehlivanın önderliğinde Türkiye'nin etrafını kuşatan bir çemberi kendi ellerimizle sağlayan bir ülke konumuna geldik. Bunun ne faydası var? Bu planda Türkiye'nin takındığı tavır ülkemizin başını çok belaya sokacak. Oluşan gerçekler bunun işaret fişeklerini verdi. Kukla durumuna düşmüş bir Başbakan'ın partisi nasıl oluyor da yüzde 50 oy alıyor? Bu soruyu da biz kendimize soracağız. Eksikliklerimizi görmek, iddiamızı geleceğe doğru taşıyacak bir haykırışı biz organize edeceğiz. Irak'ta askerin başına çuval geçirdiler, 'Türkiye büyük ülke' dediler. Yardım gemimiz İsrail tarafından vuruldu, 9 kişiyi şehit ettiler. Sınırı geçti diye uçağımızı düşürdüler. Çıkıp 'ben düşürdüm' dediler. O zaman dünya devletinin Başbakanı'na, 'bunlara karşı yapılan birşey yok mu' diye soramayacak mıyız? Bu ağır zilletleri yaşadığımız bu siyasi iktidarın hala güçlü kuvvetli olduğunu görmeyi içimize sindiremiyoruz. Bu yalancı pehlivana haddini bildirmek ülkücü hareketin boynunun borcudur. Bunun bu yalanlarını, riyakarlıklarını bu millete kim anlatacak? Biz anlatacağız. Susarak, sesiz kalarak değil. Milletle buluşmayı hedef alan bir siyasal hareketin sesinin güçlü bir şekilde çıkması lazım. Yarın çok geç olabilir. O zaman ellerimizi dizlerimize vurup pişmanlık duyduğumuz günleri yaşamamalıyız. Sorumluluk almamız lazım. Yiğit olmak gerek. Bize dayatılanı kabul etmeye isyan etmemiz lazım. Herkes sokağın sesine kulak verecek. Sokakla çatışırsak bunun cezası seçimlerde çıkar. 4 Kasım'da yapılacak kongre MHP'ye önderlik edecek, onun sıkıntılarını dertlerini çözecek yeni bir kadro hareketinin kapısını açar."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ