Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bayraktar şehit yakınlarıyla iftar yaptı

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Bizim topraklarımız sıradan bir coğrafya değil, bizim vatanımız sıradan bir vatan değil. Biz İslam bayrağını, Türklük bayrağını dünyanın her yerine taşımış bir milletiz.” dedi.

        Bakan Bayraktar, Bağcılar Belediyesi'nin şehit ve gazi aileleri ve yakınlarıyla birlikte Halk Sarayı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. İftara Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şahit ve gazi aileleri ve yakınları ile davetliler katıldı. Bayraktar, şehit, şehit yakını ve gazi olmanın ayrı bir mutluluğu olduğunu çünkü onların dini mümin ve vatan için şehit ve gazi olduğunu ifade etti.

        Bayraktar burada yaptığı konuşmada, “Bizim topraklarımız sıradan bir coğrafya değil, bizim vatanımız sıradan bir vatan değil. Biz İslam bayrağını, Türklük bayrağını dünyanın her yerine taşımış bir milletiz” dedi. Bayraktar, Türklerin Mekke'den, Medine'den, 1071 yılında Malazgirt'te kazanılan zaferden geldiğini, Gaznelilerin, Karahanlıların, Harzemşahlıların, Selçuklunun, Osmanlının torunları olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş manifestosunun yapı taşları olma özelliğini taşıdığını dile getirdi.

        Ramazan ayının insanları günahlardan arındırdığını vurgulayan Bayraktar şöyle devam etti:

        ''Oruç sıradan aç kalma işi değil, insanın nefsini, benliğini, kişiliğini, doyurma ayıdır. İnsanın yılda bir sefer arınma, temizlenme, fakiri fukarayı düşünme, fitre, zekat ve yardım ayıdır. Bu bakımdan Ramazan çok kutsaldır. Bugün 7 milyar dünya nüfusunun 1,5 milyarı Müslüman dır. Ama görüyoruz ki bugün Myanmar Arakan'da kardeşlerimiz çok zor şartlar altında. Binlerce çoluk çocuk Budistlerce öldürülüyor. Suriye'de kardeşlerimiz zor şartlar altında. Afrika'da, Somali'de Müslümanlar zor şartlar altında. Onları düşünmek zorundayız. Biz sizlerin desteğiyle iktidara gelen AK Parti, ülkemizin özüne, yapısına, duygu ve düşüncelerine uygun bir siyasi yapıyla hüküm etmeye çalışıyoruz. Yani sizlerin duasını almaya ve hizmetkârı olmaya talip bir yönetim anlayışına sahibiz.''

        Türkiye Cumhuriyeti'nin hazinesinde 2002 yılında 27 milyar dolar para olmasına rağmen şu anda bu miktarı 100 milyar dolara çıkardıklarını aktaran Bayraktar Avrupa'daki işsizliğe değinerek kredi derecelendirme kuruluşlarının bu ülkelerin notunu sürekli düşürdüğünü anlattı.

        Bayraktar, ''İnanın Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaya verdiği fotoğraf müthiş bir fotoğraftır. Geçmişte imrendiğimiz Avrupa bugün işsizlikten inim inim inlemektedir. Türkiye kalkınıp gelişiyor sizin oylarınız sayesinde. Türkiye hem kendi insanına, hem yöreye, hem Müslümanlara, hem de dünyaya mutluluk ve refah getirmek için olanca bir gayret içerisindedir'' dedi.

        Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, etkinliğe gelenler açısından iftar sofrasının çok anlamlı olduğunu ve şehit ve gazi aileleriyle beraber aynı duyguyu paylaştıklarını söyledi.

        Şehit aileleriyle beraber aynı sofrada buluşmanın büyük bir şeref kaynağı olduğunu dile getiren Çağırıcı, hiçbir zaman ülkede ve dünyanın hiçbir yerinde insan kanının akmaması dileğinde bulundu.

        Çağırıcı, etkinliklerin devam edeceğini belirterek, ''Büyük iftar çadırlarımızda ve mahallelerimizde iftar sofralarımız devam ediyor. Birbirini tanımayan kapı komşuları bu iftarlarda tanışıyor. Türkiye'deki son gündem konusu adına da Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. 14 yıllık belediyeci olarak bana göre, Türkiye tarihindeki en cesur adımın kentsel dönüşümle alakalı atıldığına inanıyorum. İnşallah bundan sonra deprem şehitleri tarih olacak'' diye konuştu.

        Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul ülkenin bulunduğu coğrafya itibariyle risklere ve çatışmalara açık bir bölgede bulunduğunu belirterek bu durumun devam edeceğini söyledi. Şehitlerin Allah katında çok değerli ve şehitlik mertebesinin yüce olduğunu kaydeden Yurdakul etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ