Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Güngören'de hüzünlü iftar

        Güngören'de 27 Temmuz 2008’de terör örgütü PKK tarafından araç trafiğine kapalı Menderes Caddesi üzerinde çöp kutularına yerleştirilen parça tesirli 2 bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 17 kişi ölmüş, 154 kişi ise yaralanmıştı. Olayın 4. yıldönümünde yakınlarını kaybedenler ve olayda mağdur olan vatandaşlar, Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen iftarda buluştu. Yaralarını sarmaya çalışan aileler, olayın meydana geldiği caddede düzenlenen iftarda, birlik ve beraberliğin en canlı örneğini sergiledi. Güngörenliler, okunan dualarla olayda hayatını kaybedenleri andı. Güngörenlilerin büyük bir katılım gerçekleştirdikleri iftar yemeğine AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, AK Parti İlçe Başkanı Ercüment Sever ve çok sayıda vatandaş katıldı. Her yıl Güngören şehitlerini andıklarını belirten Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Patlama mağdurlarıyla, şehit yakınlarıyla, gazilerimizle sürekli bir irtibat halindeyiz. Bu sene ramazana denk geldiği için, patlama mağdurlarının talebiyle bizde böyle bir iftar düzenledik. O gün kaybettiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz” dedi. Olayda yaşamını yitirenlerin yakınları adına konuşma yapan İlhan Ekiz, “Devletimiz ve milletimizle ele ele verdiğimiz sürece, acımızı, üzüntümüzü zafere dönüştüreceğimiz inancı tamdır. Tam 4 yıl önce bugün, bu saatlerde, tam da bu yerde 17 canımızı hunharca katlettiler. Acıları, özlemleri hiçbir zaman yüreğimizden silinmedi. Allah bu tür acıları bir kez daha kimseye göstermesin” diye konuştu.

        ‘4 yıldır acımız hiç azalmadı’

        Saldırıda can veren Dursun Ali Aydemir'in kız kardeşi, iftar boyunca kardeşinin fotoğrafını taşıdı. Aydemir, “Bunu yapanların aynı şekilde ölmesini istiyorum. Bizim yaşadıklarımızın aynısını onların da yaşamasını istiyorum. Kardeşim ilk patlamada yaralananlara yardım etmek isterken yaşamını yitirdi. O günden beri yaşadığımız acılar hiç azalmadı” dedi.

        ‘Ölmedim ama hayatım yaralı’

        Patlamada bacağı parçalanan Buse Hazarlı (18), “Hiç anlamadığım bir şekilde kendimi yerde buldum. Rüyadayım sandım. O an ayağımın acısını hissetmedim. Annemin yüzü kan revan içerisindeydi. Arkada ağabeyim ve yengem yerde yatıyorlardı. Bağırdım, ‘Anne ayağım koptu’ dedim. 22 ameliyat geçirdim. Ölmedim ama hayatım yaralı. Bir daha kimse bu acıları, bu sıkıntıları yaşamasın” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ