Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'nın Şemdinli'ye saldırı girişimi püskürtüldü, pkk, terörle mücadele, şemdinli

        Zeki DARA / HAKKARİ (AHT)

        Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'ye dün gece saldırı girişiminde bulunan kalabalık PKK'lı grubunu güvenlik güçleri püskürttü. Teröristleri karadan ve havadan ateş altına alan güvenlik güçleri, başta Goman Dağları olmak üzere PKK'lıların yuvalandığı bölgelerde hava destekli büyük operasyon başlattı.

        Şemdinli'de sabaha kadar silah sesleri duyuldu, hava hareketliliği yaşandı. Şemdinli'de yol kesip propaganda yapan teröristlere yönelik başlatılan operasyonlar da 5. gününe girdi. BDP Hakkâri Milletvekili Esad Canan'ın da bulunduğu heyet ise bu sabah Şemdinli'ye gitti.

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol kesip propaganda ve kimlik kontrolü yapan teröristlere yönelik olarak başlatılan operasyon beşinci gününe girerken, dün gece saat 03.00 sıralarında bölgede bulunan güvenlik güçleri Goman Dağları'nın eteklerinde bir grup PKK'lı tespit etti. Kuzey Irak'tan ağır silahlarla gelip Şemdinli'ye hakim tepelerde toplandıkları öne sürülen teröristler, ilçe merkezine sızmak için harekete geçince güvenlik güçleri anında müdahale etti. Güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeleri havadan ve karadan ateş altına aldı. Altınsu köyü üst kısımları, Efkar Dağı bölgesi ve Goman Dağı'na Şemdinli'de konuşlu 3. Dağ ve Komando Taburu ile 34. Hudut Tugay Komutanlığı'ndan obüs ve topçu atışı yapıldı. Ardından helikopterler devreye girerek insansız hava araçlarının tespitiyle teröristlerin bulunduğu yerlere bomba yağdırdı. Sabaha kadar silah ve top atışlarıyla, helikopter seslerinin kesilmediği Şemdinli semalarında günün ilk ışıklarıyla uçak hareketliliği de başladı. Savaş uçakları, Irak topraklarına kaçmaya çalışan PKK'lıların geçiş noktalarını bombaladı. Şemdinli'ye sevk edilen takviye birlikler, PKK'lı teröristlere yönelik karadan da geniş kapsamlı operasyon başlattı.

        Şemdinli ilçesine bağlı Rüzgarlı ve Bağlar köyleri arasında 24 Temmuz'da yol kesen PKK'lı teröristlere yönelik olarak başlatılan operasyon da yaklaşık 2 bin güvenlik görevlisinin katılımıyla sürüyor. Helikopter destekli operasyonda bu sabah Yiğitler köyü kırsalında teröristlerle sıcak temas sağlandı.

        Sikorsky helikopterle bölgeye indirilen komandolarla PKK'lı teröristler arasındaki çatışmanın aralıklarla devam ettiği belirtildi.

        Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle İran ve Irak sınır köyleri ile Derecik beldesi yolları güvenlik gerekçesi ile trafiğe kapatıldı.

        BDP HEYETİ ŞEMDİNLİ'DE

        Öte yandan BDP Hakkâri Milletvekili Esad Canan, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, ilçe belediye başkanları, Hakkari Barosu Başkanı avukat Kudbettin Beyazıt, İnsan Hakları Derneği Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, MAZLUMDER Hakkari Temsilcisi Cengiz Şen ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, bu sabah Şemdinli'ye gitti. BDP Hakkâri Milletvekili Esad Canan, 5 gündür Şemdinli ilçesinde yaşanan bütün gelişmeler hakkında hem yetkililer, hem de halk ile görüşeceklerini, sonra da görüşmeleri hakkında basına açıklama yapacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ