Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suriye'de vurulan gazeteci İstanbul'da

        Suriye’de meydana gelen çatışmalar esnasında keskin nişancıların açtığı ateş ile ayağından yaralanan Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Sinan Gül, ilk müdahalede bulunulmak üzere getirildiği Kilis Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından, bu akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağı ile İstanbul’a getirildi. Gaziantep üzerinden eşi Rahşan Gül ile birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı’na getirilen yaralı gazeteci Gül’ün bir hayli yorgun olduğu gözlendi.

        Kilis’te gerçekleştirilen ilk tedavisinin ardından doktorlar tarafından ayağı alçıya alındığı görülen AA Muhabiri Gül, sedye ile uçaktan indirilirken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaralı foto muhabiri, çatışma esnasında muhaliflerin ele geçirmek istediği bir askeri üssün çevresinde görevlerini yerine getirirken vurulduğunu ifade ederek, “Olaylar başladığında bir arabanın arkasına sığındık. Bir süre bekledik. Ateş kesilince, muhalifler de ilerlemeye başlayınca herhalde ortalık rahatladı diye düşündük. Kameraman arkadaşım Kenan ile birlikteydik. Kenan’a olduğumuzda yerde beklemesini söyledim. Bende daha iyi fotoğraf alabilmek için karşı tarafta bulunan arabayı siper alarak ilerlemek istedim. Ortamı biraz daha kolaçan edeceğim, müsaitsen gelirsin dedim. Fırladım, ateşe başladılar. Arabanın arkasına kendimi attım, ama ayaklarımı kurtaramadım” dedi.

        Kilis’te ilk müdahalesi esnasında kurşunları çıkardıklarını ifade eden Gül, “Sol baldırım ve sağ ayaküstümden yaralandım. İki yerden yaralandım” diye konuştu. Gül, daha sonra sedye ile ambulansa bindirilerek Bahçelievler’de bulunan Medical Park Hastanesi’ne sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ