Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Fatma Şahin: İlk imzayı biz attık

        Siirt Valisi Musa Çolak'ı ziyaretinin ardından kent merkezinde bir süre dolaşarak vatandaşlarla görüşen Bakan Şahin, bu sırada yanına gelen engelli M. Mustafa Kara (16) ve babası Mesut Kara ile bir süre sohbet etti.

        Baba Mesut Kara, engelli çocuğu adına araç alması nedeniyle engelli maaşının kesildiğini, bu nedenle arabayı sattıklarını, ancak buna rağmen maaşın tekrar bağlanmadığını söyledi. Bunun üzerine Bakan Şahin, beraberindeki yetkililere sorununun kısa sürede çözülmesi için talimat verdi.

        Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Şahin, son 10 yılda AK Parti'nin yolsuzlukla ve yoksullukla verdiği mücadelede çok başarılı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        ''2008 yılında dünyada bir mali kriz çıktı. Biz bölgeye gelen hiçbir mali desteği esirgemedik. Sosyal hizmet adına, sosyal politikalar adına, yoksulluğu önleme adına hiçbir bütçeden geriye taviz vermedik. Avrupa Birliği ülkelerinde neler yaşandığı biliniyor. Biz Şiddetle Mücadele Yasasını ilk imzalayan ülke olduk. Koca Almanya ve Fransa 'Şu anda krizdeyiz, bunun bize mali külfeti fazla olur' deyip bekletiyor. Oysa başbakanımız 'Yaşam hakkı bizim en önemli hakkımızdır. Burada para konuşulmaz' dedi.''

        Şahin, daha sonra beraberinde Vali Musa Çolak ve AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran ile Aydınlar ilçesinde, belediyece oluşturulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) birimini ziyaret etti, çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu'ndan bilgi aldı.

        Bakan Şahin, Siirt'e dönüşünde yapımı süren Engelsiz Yaşam Merkezi ve Sevgi Evleri binalarında inceleme yaptıktan sonra polisevinde şehit yakınları ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer aldığı iftar yemeğine katıldı.

        "HERKESİN ONUR DUYMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ''Her insanın, bu ülkenin vatandaşı olduğu için büyük bir onur ve şeref duyduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz'' dedi.

        Bakan Şahin, Siirt Polisevi'nde şehit aileleri ile gazilerin katıldığı iftarda yaptığı konuşmada, şehit ailelerine tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkardıklarını belirterek, ''Meclis kapanmadan önce Başbakanımızın talimatıyla bu paketi çıkardık. Bu paket çok önemlidir. Şehidimizin canını geriye getiremiyoruz. Bir taraftan şehitlerimiz olmasın diye terörle mücadele ediyoruz, diğer taraftan da geriye şehitlerimizden geriye kalanlarının yaşamını kolaylaştırmak, devlet olarak kendilerine şefkat eli uzatmak ve şehit yakınlarının sorunlarını çözmek için çalışıyoruz.'' diye konuştu.

        Amaçlarının toplumun huzur ve barışını tesis etmek, insanların mutluluğunu sağlamak olduğunu kaydeden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

        ''Biz gözyaşı bitsin istiyoruz, anneler ağlamasın istiyoruz. Bu bölgenin güven ve istikrara kavuşmasını istiyoruz. O yüzden son on yıldır yasakları kaldırmak, yolsuzluğu ve yoksulluğu önlemek ve ülkenin hukuk devleti olması yönündeki engelleri kaldırmak için büyük çaba gösteriyoruz. 74 milyon insanın, 780 bin kilometrelik bu ülkede yaşadığı için, bu ülkenin vatandaşı olduğu için büyük bir onur ve şeref duyduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz, mücadele etmeye devam edeceğiz. Aydınlık yakındır. Ben tünelin ucunun çok yaklaştığına bütün kalbimle inanıyorum.''

        Şahin, geçen yıl eylül ayında meydana gelen ve 4 genç kızın yaşamını yitirdiği terör saldırısının mağdurlarından biri olan Nuran Evin ile bir süre görüştü. Şahin, imkansızlıklar nedeniyle öğreniminin yarıda kaldığını belirten Evin'e destek verilmesi talimatını verdi.

        Bakan Şahin, daha sonra Aydınlar ilçesine geçerek İbrahim Hakkı ve İsmail Fakirullah Hazretlerinin türbelerini gezdi. Şahin, dul Ayşe Yıldız'ı evinde ziyaret ettikten sonra il merkezine döndü.

        Siirt'te biri şehit ailesi olmak üzere 3 aileyi evinde ziyaret eden Bakan Şahin, Türkçe bilmeyen Züleyha Kayar'a AK Parti milletvekili Afif Demirkıran'ın tercümanlığı aracılığıyla ''Bana Kürtçe öğret, ben de sana Türkçe öğreteyim.'' dedi. Bakan Şahin, Kayar'la birkaç kelime Kürtçe konuşarak hatırını sordu.

        Özel bir ilköğretim okulu bahçesinde açılan Ramazan çarşısını gezen Şahin, buradaki vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

        Şahin daha sonra uçakla Ankara'ya gitti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ