Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de çatışma: 6 asker 2 korucu şehit

        AHT MUHABİRİ ZEKİ DARA'NIN HABERİ

        Hakkari'de PKK'lı teröristler dün gece saat 23.00 sıralarında dört askeri hedefe saldırdı. Hakkari'ye 40 kilometre uzaklıktaki merkeze bağlı Geçimli köyünün yanında bulunan Geçimli Jandarma Karakolu ile Çukurca ilçesi Karataş ve Üzümlü karakolları ve Darsinki tepesindeki üs noktasına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırı üç noktaya taciz ateşi şeklinde gerçekleştirilirken, Geçimli Karakolu'na ise teröristler üç koldan ağır silahlarla saldırdı.

        KADIN TERÖRİSTTEN İNTİHAR SALDIRISI

        Karakolun nizamiyesine gelen bir kadın PKK'lı üzerindeki bombaları patlatarak canlı bomba eylemi yaptı. Kadın terörist parçalanarak ölürken, nizamiyedeki bazı askerler yaralandı.

        KAMYONET KASASINDAN ROKETATARLA SALDIRDILAR

        Ardından karakola yaklaşan bir kamyonetin kasasında bulunan PKK'lılar roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Üçüncü grup terörist de diğer koldan karakola saldırdı. Askerler ve korucuların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Saatler süren çatışmada ilk belirlemelere göre 6 asker ile karakolda nöbet tutan 2 korucu şehit oldu, 15 asker ise yaralandı. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden 14'ü de öldürüldü.

        BAZI ASKERLER UYKUDA YAKALANDI

        Çatışma sırasında 5'i aynı aileden olmak üzere 7 vatandaşın da yaralandığı öğrenildi. Yaralı asker ve siviller Hakkari Devlet ve Hakkari Asker hastanelerine kaldırıldı. Yaralı askerlerden bazılarının üzerlerinde eşofman olması dikkat çekerken, saldırıya uykuda yakalandıkları öne sürüldü.

        UÇAK VE HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

        Geçimli Karakolu'nda saldırı sonrasında yangın çıktığı belirtildi. Saldırının ardından bölgeye helikopterlerle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan asker takviyesi yapılırken, hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyona savaş uçaklarının da destek verdiği belirtildi. Geçimli'nin yanı sıra eş zamanlı saldırının gerçekleştirildiği diğer üç noktada da operasyonların yapıldığı öğrenildi.

        KATO DAĞI BOMBALANDI

        Saldırı sonrasında Kato Dağı çevresinde de hareketlik yaşandı. Geçitli köyünde bulunan seyyar askeri birliklerden Kato Dağı çevresine obüs top atışları yapıldığı bildirildi.

        5'İ AYNI AİLEDEN 7 SİVİL YARALI

        Hain saldırıda şehit olan korucuların Faruk Çiftçi ve Cabbar Duman, yaralanan vatandaşların ise evleri karakolun yakınında bulunan Şebzenan Ölmez, Nejdet Ölmez, Şerife Ölmez, Kızanen Ölmez, Mizgin Ölmez, Abdurrahman Dayan ve Serhat Koca olduğu öğrenildi. Eşi Nejdet ve üç kızıyla birlikte yaralanan Şebzenan Ölmez'in sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Çok sayıda kişi hastane önünde toplanırken, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

        VALİ: 6 ASKER, 2 KORUCU ŞEHİT, 15 ASKER YARALI

        Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, kent merkezine bağlı Geçimli köyündeki karakola gece saatlerinde teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğunu, 15 askerin yaralandığını ve 14 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Alimoğlu, yaralıların Hakkari'deki hastanelerde tedavi altına alındığını vurgulayarak, bölgedeki operasyonların geniş çaplı devam ettiğini kaydetti.

        TÜRKİYE GAZETESİ MUHABİRLERİ ÇATIŞMA ORTASINDA KALDI

        Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, twitter'da bölgeye gönderdiği iki muhabirinin çatışma ortasında kaldığını ve karakola sığınarak canlarını kurtardığını söyledi. Adem Demir ve Osman Sağırlı adlı iki muhabirinin haber çalışması için gittikleri Geçimli köyünde bulundukları sırada teröristlerce araçlarına ateş açıldığı ve muhabirlerin karakola sığınarak kurtulduğunu anlatan Albayrak, "Arkadaşlarımızı oraya gönderen kişi olarak çok tedirgin bir gece geçirdim. Çatışma sonrasında ambulans ve helikopter sesleri susmadı. 2'si korucu 12 şehit, 26 yaralı var" iddiasında bulundu. Albayrak, saldırı sonrasında ve kırsalda operasyon sürerken yükselen dumanların da gözlendiği muhabirler tarafından çekilen bazı fotoğrafları da paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ