Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Allah kahhar sıfatıyla kahreylesin"

        Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İnsanlarımız hangi coğrafyada doğmuş olurlarsa olsunlar, hangi etnik kimliğe, hangi inanca mensup olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının dünyanın her yerinde başı dik olsun ve içeride özgür ve eşit olsun. Bunun karşısında uğraşanları bu mübarek günde söylüyorum, bu milletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya çalışanları Allah 'Kahhar' sıfatıyla kahreylesin” dedi.

        Bakan Günay, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin açılışını yaptı. Açılışa Günay'ın yanısıra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Partili belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir törende yaptığı konuşmada kültür istilasına karşı kültür mirasına sahip çıkılması gerektiğini, AK Parti iktidarının bu mirasa sahip çıktığını vurguladı.

        Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise Manisa'da geçtiğimiz günlerde Bakan Günay'ın da katılımı ile Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin yapımına ilişkin protokol imzalandığını hatırlatarak, Manisa ve çevresinin önemli tarihi birikimlere sahip olduğunu söyledi.

        "ŞEHİTLERE KARŞI BORCUMUZU ANCAK BÖYLE ÖDEYEBİLİRİZ"

        Akhisar'a ve çevresine çok güzel bir müze kazandırdıklarını dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, müzenin hayırlı olmasını diledi. Kültür varlıklarının vatanın birlik, beraberliği ve zenginliği adına önemli olduğunu belirten Günay, şöyle konuştu:

        "Madem ki çocuklarımız bu vatanın dirliği için, bu vatanın zenginliği için, bu vatanın bütünlüğü için bayraklara sarılıp, analarının babalarının yuvalarına dönmekte hiçbir tereddüt göstermiyor, o zaman onlara karşı, o şehitlere karşı borcumuz bu vatanın altında ve üstünde ne varsa hepsine kıskançlıkla sahip çıkmaktır, bu vatanın bir tek taşını ziyan etmemektir. O şehitlerimize karşı borcumuzu belki ancak böyle ödeyebiliriz. Bu vatanın toprağına, taşına, havasına, kuşuna, her şeyine sahip çıkarak onlara verdiğimiz değeri gösterebiliriz."

        Türkiye'de yürütülen kazılar sayesinde çok önemli buluntuların ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Günay, AK Parti'nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos tarihinde çok önemli bir müjde vereceklerini açıkladı. Günay, "O gün çok sevineceğimiz bir müjdemiz var. Onu o gün sizinle paylaşacağız. Yeni bir gayretimizin karşılığını aldık. Bütün bunlar vatanımızda insanımız birlik içinde, dirlik içinde yaşasın, milletimiz esenlik içinde barış içinde olsun diye" dedi.

        "ALLAH 'KAHHAR' SIFATIYLA KAHREYLESİN"

        İnsanları din, dil, etnik grup olarak ayırmadan çalıştıklarını ifade eden Günay, "İnsanlarımız hangi coğrafyada doğmuş olurlarsa olsunlar, hangi etnik kimliğe, hangi inanca mensup olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının dünyanın her yerinde başı dik olsun ve içeride özgür ve eşit olsun. Bunun için uğraşıyoruz. Bunun karşısında uğraşanları bu mübarek günde söylüyorum, bu milletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya çalışanları Allah 'Kahhar' sıfatıyla kahreylesin. Milletimizin bütünlüğünü sağlamaya çalışanları da Allah iyi işlerinde, doğru işlerinde, güzel işlerinde muvaffak etsin" diye konuştu.

        Türkiye'nin değişik bölgelerinde kültür altyapısını geliştirdiklerini belirten Günay, sözlerine şöyle devam etti:

        "Geride bıraktığımız yıllarda yenileme olarak 25 müzeyi bitirdik, geçen yıl ve önceki yıl 9 yeni müze açtık. 12 yeni müzenin inşaatını yapıyoruz, 17 müzenin de projesini yapıyoruz. Türkiye'yi bir müzeler şantiyesi haline getirmeye çalışıyoruz. Çünkü Türkiye'nin yer altında ve yer üstünde son derece büyük servetleri var. Geçmiş yıllarda ne yazık ki yeteri kadar dikkatli, yeteri kadar duyarlı davranmadığımız için çok sayıda eser ne yazık ki dünyanın değişik yerlerine gitmiş. Biz bunların içinde bir belgeye dayanmayan eserleri ülkemize geri getirmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken de kendi topraklarımızın altında ne varsa onları daha dikkatli, daha düzenli, daha gayretli şekilde gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz."

        Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü ise müzenin 2 bin 972 metrekare alanda kurulu olduğunu ve bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirterek, "Müzede Akhisar ve yöresi tarihçesi, Tepe Mezarlığı Ören Yeri (Thyateria), yöreye ilişkin kazı ve yüzey araştırma örnekleri, arkeolojik eserler, yöre etnografyasına ilişkin bilgi, belge, çizim ve fotoğraflar yer alıyor. Müzede toplam bin 51 adet eser yer alıyor" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Bakan Günay ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Günay ve beraberindekiler müzeyi gezerek eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ