Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Azgın boğa sahibini öldürdü!

        Jandarmanın kurtarmak için boğaya ve havaya ateş açması, beldede yaşayanların karakola teröristlerin saldırdığını düşünmesine sebep oldu.

        Karakola koşan Altınovalılar, komşularının öldüğünü öğrenince üzüntüye boğuldu. Uyuşturucu iğneyle bayıltılan boğa ise kasap tarafından kesildi.

        Olay, beldedeki futbol sahası yakınında meydana geldi. Selimiye Mahallesi 8 Sokak'ta oturan Mustafa Yıldız (55) ile kardeşi Feyzullah Yıldız (51), sahanın yanındaki otluk alanda bulunan boğaları eve götürmek istedi. Feyzullah Yıldız, yaklaşık 800 kiloluk boğanın boynuna bağlı zincirin hayvana zarar verdiğini düşünüp çıkarmaya kalktı.

        Öfkelenen boğa, zincirden kurtuldu ve sahibine saldırmaya başladı. Ağabeyi, hayvanın uyuşturucu iğneyle sakinleştirilmesi için veteriner çağırmaya gitti. Yıldız da kendi imkanlarıyla boğanın boynuna ip geçirmeye çalıştı ancak boğa kurtulmaya çalışırken ip boynuna dolanan Yıldız yaşamını yitirdi. Olayı gören bir TIR şoförü, yakındaki jandarma karakoluna haber verdi. Nöbetçi askerler, hızla futbol sahasına giderek boğaya ve havaya ateş açtı. Yaralanan boğa kaçarken silah seslerini duyan Altınovalılar, karakola teröristlerin saldırdığını düşünüp koşarak bakmaya gitti. Yaralı halde kaçan boğa, veteriner Fethi Karcı tarafından tabancayla uyuşturucu iğne atılarak yaklaşık bir saatte bayıltıldı. Yıldız'ın yakınlarının çağırdığı kasap da boğayı kesti.

        Feyzullah Yıldız için Selimiye Orta Cami'de öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazının ardından Yıldız, Altınova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ