Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Böylesi ne görüldü, ne duyuldu" denilen olay, Bursa'nın Orhaneli İlçesi'ne bağlı Erenler Köyü'nde yaşandı. Maden ocağına dinamit taşıyan kamyon devrildi. Sürtünme sonucu kamyondaki dinamitler patlarken, sürücü ile yanındaki bir kişi ve o sırada yoldan tr

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da maden ocağına dinamit taşıyan kamyon devrildi. Sürtünme sonucu kamyondaki dinamitler patlarken, sürücü ile yanındaki bir kişi ve o sırada yoldan traktörüyle geçen köylü yaralandı. Kaza sonrası dinamitlerin patlaması yüzünden orman yangını başladı.

        Bölgedeki bir maden ocağına dinamit götüren sürücü Mehmet Ali Şahin'in kullandığı 16 N 4166 plakalı dinamit yüklü kamyon, sabah saatlerinde alınan bilgiye göre Erenler köyü yakınlarında frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kamyon sürücüsü ve dinamitlerin sorumlusu olduğu öğrenilen İrfan Güngör devrilen kamyondan yara almadan kurtulup araçtan uzaklaşmaya çalışırken, dinamitler patlamaya başladı. Patlamalar sonucu Mehmet Ali Şahin ile İrfan Dündar ve bu sırada traktörüyle bölgede seyreden köylülerden Ali Kaygısız yaralandı.

        Patlamalardan yayılan kıvılcımlar ise hemen ardından orman yangını başlattı. Kısa sürede yayılan alevler, yangının büyümesine neden oldu.

        Köylülerin güvenlik güçlerine haber vermesiyle olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Durumlarının iyi olduğu belirtilen yaralılar olay yerine ulaşan ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneyle kaldırıldı. Orman İşletmesi söndürme ekipleriyle itfaiye de alevlere müdahale etti. Orman İşletmesi'ne ait 5 helikopter ve 1 uçak da söndürme çalışmalarına havadan destek verdi. Alevlerin yakında bulunan akaryakıt istasyonuna sıçrama ihtimaline karşı önlem alındı.

        Orhaneli Kaymakamı Serdar Bakır olay yerine gelerek alınan güvenlik önlemleri ve söndürme çalışmalarına nezaret etti. Jandarma, dinamit taşırken kaza yapan kamyonun çevresinde önlem alırken, aracın ne kadar dinamit taşıdığına ilişkin bilgi verilmedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ