Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'nin Çukurca İlçesi Geçimli Jandarma Karakolu'na düzenlenen ve 6 asker ile 2 korucunun şehit olduğu PKK saldırısında hafif yaralanan ve hava değişimi için evine gönderilen İnegöllü Asker Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, "300 kişi saldırdılar, 1

        İsmet ACAR / BURSA (AHT)

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi Geçimli Jandarma Karakolu'na düzenlenen ve 6 asker ile 2 korucunun şehit olduğu PKK saldırısında hafif yaralanan ve hava değişimi için evine gönderilen İnegöllü Asker Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, "300 kişi saldırdılar, 130 kişiyle karşı koyduk. Cesurca savaştık, karakolu kaptırmadık" dedi. Yakut'un babası Cengiz Yakut ise, sırtından yaralanan oğlunun otobüsle evine gönderilmesine tepki gösterdi.

        PKK'nın eş zamanlı yaptığı üç karakol saldırısında yaralanan ve PKK'nın gerçek hedefi olan Geçimli Karakolu'nda vatani görevini yapan Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, yaşadıkları dehşeti anlatırken, "Bu saldırıya hazırlıklıydık. Yoksa çok daha fazla kayıp verebilirdik" dedi. Otobüsle geldiği memleketinde ailesi tarafından karşılan Erhan Yakut, "Nöbet değişimi vardı. Ama biz böyle bir saldırıya hazırlıklıydık. Yoksa daha fazla kaybımız olurdu. Çatışma 4- 4.5 saat sürdü. 300 kişi kadar geldiler. Biz de 120-130 askerdik. Hiçbir mevzi kaptırmadık, karakolu kaptırmadık. Tüm arkadaşlarım direndi. Cesurca savaştık" diye konuştu.

        Komutanlarımız tecrübeleri sayesinde çok daha fazla zaiyat verilebilecek saldırıyı az kayıpla atlattıklarını, şehit düşenlerden birisinin de komutanı olduğunu anlatan Yakut, "Her akşam bunun tatbikatını yapıyorduk. Çatışma sırasında takviyeler geldi. Kobraların gelmesi işimize yaradı. Sızma ekibini bozduk biz. Ama mayın döşemişler yollara, bize destek gelmesini önlemek için. 1996 yılında bir baskın olmuş, o zamandan beri bir şey olmamış. Karakolumuz çok kötü bir yerde. Silahlarımız güçlü olsa da tepemizden saldırıyorlardı." dedi.

        Oğluna sağ salim kavuşmanın mutluluğunu yaşayan ama otobüsle gönderilmesine tepki gösteren şoför baba Cengiz Yakut ise, oğlunun yaralandığını arkadaşlarından öğrendiğini söyledi. Cengiz Yakut, "Ben çocuğun arkadaşlarının değil de bir komutanının haber vermesini isterdim. Ben de bu devletin bir vatandaşıyım. Benim tepkim duyarsızlığa. Çocuğu gördüm moralim bozuk. Otobüsle göndermişler. Otobüsten indikten sonra kendim eve getirdim. Kolları şiş, parmakları yaralı. Nasıl oldu diye sorduk, 'Baba, savaş işte oldu bitti' diyor. Şokta konuşamıyor. Ben helikopterle veya ambulansla bekliyordum" diye konuştu. Öfkeli baba kendisinin de askerliğini yıllar önce Şırnak'ın İkizce Jandarma Komando Taburu'nda yaptığını anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ