Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK neden Foça'yı seçti?

        HABERTURK.COM

        İzmir Foça'da askeri araca bombalı saldırı düzenlendi ve 1 asker şehit oldu. PKK bu saldırıyı Foça'da düzenleyerek neyi amaçladı? Hazar Strateji Enstitüsü'nden Mesut Ülker Habertürk TV'ye yorumladı.

        PKK düzenlediği hain saldırı için özellikle neden İzmir'in Foça ilçesini seçti?

        Öncelikli olarak Foça konusu önemli çünkü Foça da bir mesaj verilmek istenmiş olabilir. Foça'daki birliğin terörle mücadele anlamındaki rolü çok anlamlı ve büyük.

        Terör faaliyetlerinin doğudan batıya kaydırılarak batıdaki turizm bölgesindekilerin huzurunu kaçırmak ve terörün Türkiye'nin her bölgesine yayıldığı mesajı verilmek isteniyor. Fakat Türkiye'nin şu an terörle mücadele anlamındaki kararlılığı sonrası geldiği nokta itibariyle terör örgütü istediği karşılığı bulamayacak.

        PKK'nın amacı ne?

        Doğu bölgesinde özerk bir yapı ve bağımsız bir devlet algısına doğru talepler yükseliyor. Bu taleplerin karşılık bulması için de bu saldırılar gerçekleştiriliyor fakat öldürmeyle bu taleplerin karşılık bulmayacağını anlamaları lazım.

        Türkiye'nin terörle mücadele konusunda hukuk ve görüşme kanallarını tamamen açık bırakmasına rağmen terörist faaliyetlerin devam ettirilmesi kendi aleyhlerine olacaktır. Terörün bu noktadaki sonu bellidir ve bu şekilde Türkiye'den bir sonuç alamazlar.

        Terör örgütü içerisinde istek ve taleplerini görüşmelerle iletenler var fakat diğer tarafta hala soğuk savaş döneminde kalan çatışmayla kanla ifade etmeye çalışanlar da var.

        PKK yok denebilir mi?

        PKK olmadığı gibi PKK'ya destek veren unsurların da yok edilmesi konusunda Türkiye çok sağlıklı bir mücadele yürütüyor.

        Uluslararası güçlerin taşeronu olarak Türkiye'deki huzursuzluğu ve çatışma görüntülerini dünyaya yayarak Türkiye'deki karar vericileri dize getirmek istiyorlar.

        Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Suriye'deki iki kentin PKK'nın eline geçtiği ve Esad'ın da PKK'ya destek verdiği konusu bu süreci nasıl etkiler?

        "Düşmanımın düşmanı dostumdur" yaklaşımıyla alakalı olarak Suriye'nin terör örgütüne açık destek verdiğini tüm dünya biliyor.

        O nedenle Türkiye'nin bunlardan etkilenmesi mümkün değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ