Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'ya katılmayı düşündüğü belirlenen ve 16-18 yaş arasındaki 40 kişi mesleki ve sosyal içerikli 'Umut Yıldızı' projesiyle hayata kazandırdı

        Ahmet YUKUŞ/ DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'da toplumsal olaylarda güvenlik güçleri ile karşı karşıya kalan ve dağa çıkarak PKK'ya katılmayı düşündüğü belirlenen ve 16-18 yaş arasındaki 40 kişi mesleki ve sosyal içerikli 'Umut Yıldızı' projesiyle hayata kazandırdı.

        Risk altındaki çocuk ve gençlerin hayata kazandırmak için İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TOBB arasında üçlü protokol ile imzalanan ?Umut Yıldızı' projesi Diyarbakır'daki suça itilen çocukların umudu oldu.

        Diyarbakır'da izinsiz yapılan gösterilere katılan ve polise taş atan 16-18 yaş arası çocukları kurtarmak için Diyarbakır Emniyeti Müdürlüğü Çocuk Şubesi seferber oldu. Dağa çıkmaya meyilli oldukları belirlenen çocuklarla yapılan uzun görüşmelerin ardında 40'ı iş sahibi olmaları için ikna edildi. Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı tarafından "Umut Projesi" kapsamında açılan doğalgaz, satış pazarlama, aşçılık, bilgisayarlı muhasebe, cilt bakımı, motor ve marangozluk gibi 12 dalda açılan kurslara katıldı. İkna edilenlerin kurslara devamını sağlamak için İş-Kur günlük 15 TL harçlık verdi.

        Risk altındaki çocukların kötü alışkanlıklarını terk etmeleri için kurs saatleri dışında sinema, tiyatroya götürülüp müzik atölyelerinde enstrüman çalmaları ve halk oyunları öğretildi. Kurslarda başarılı olanlar sertifikalarını verilerek, işe yerleştirildiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ