Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekil Hüseyin Aygün'ün, seçim bölgesi Ovacık'ta yaptığı gezi sonrası Tunceli dönüşünde içinde bulunduğu aracın önüne kesen bir grup PKK'lı terörist tarafından kaçırılmasıyla ilgili son açıklama CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan geldi.

        Kılıçdaroğlu, 'Terörün vardığı noktayı iktidar yeniden düşünsün. Başbakan beni hâlâ aramış değil. Eşimin hedef alındığı iddiası doğru değil' dedi.

        CHP HEYETİ TUNCELİ'DE

        CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırılmasının ardından CHP genel merkezinin görevlendiği milletvekili heyeti Ankara'dan uçakla saat 24.00 sıralarında Elazığ'a geldi. CHP heyetinde yer alan milletvekilleri İlhan Cihaner, Levent Gök, Veli Ağbaba, Müslüm Sarı ve Hüseyin Tanrıverdi, Tunceli'ye hareket etmeden önce Elazığ Havaalanı'nda Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili Tunceli'de yapacakları görüşmelerin ardından kapsamlı basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

        CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Ak Parti'nin ülkeyi yönetilmez hale getirdiğini belirterek, "Ülkeyi yöneten iktidarın ülkeyi ne kadar kırılgan bir hale getirdiğinin göstergesidir. Halen topraklarda yol güvenliği sağlanamıyorsa, buna rağmen Meclis'i toplantıya çağırdığımız zaman 'Birkaç Mehmet öldü diye Meclis'i toplayacak halimiz yok' deniliyorsa, bu günde yaşanan olaylardan sonra böyle açıklamalar yapılabiliniyorsa, sadece sorunun PKK sorunu olmadığı, AKP'nin ülkeyi yönetilemez bir hale getirdiğinin de farkına varılması gerekir" dedi.

        CHP'li milletvekillerinden Levent Gök, böyle bir olayla ilk kez karşılaşıldığına dikkat çekerek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirilmesiyle geldiklerini söyledi. Gök, "Terörün ulaştığı boyutun göstermesi açısından Hüseyin Aygün arkadaşımızın hürriyetinin alınması ve bilinmeyen bir yere götürülmesi, elbette ki Türkiye'de çok önemli sonuçları doğuracak bir hadisedir. Bir milletvekilinin dahi güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda, Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanımızın, ne can güvenliğinin kaldığı nede seyahat özgürlüğünün kaldığından söz etmemiz mümkündür. Bu olay çok derinlemesine incelenmesi gereken bir olaydır ve gelinen boyutu göstermesi açısından da AKP'nin Türkiye'yi hangi noktaya getirdiğinin görülmesi açısından da ibret verici bir hadise olarak karşımızda durmaktadır" dedi.

        Milletvekili Gök, Tunceli'de Aygün'ün ailesi ve yetkililerle yapacakları görüşmelerin ardından kamuoyuna aydınlatıcı bilgi vereceklerini belirterek, "Umuyor ve diliyorum ki Hüseyin Aygün arkadaşımızı alıkoyanlar yaptıklarının yanlış olduğunun bilincinde olup, derhal bırakırlar. Çok daha fazla Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde böylesine üzüntü verici bir olayı daha fazla sürmesine sebebiyet vermezler" diye konuştu.

        CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidar partisinin bazı milletvekillerinin olaya yaklaşımlarını eleştirdi. Ağbaba, "İktidar partisinin bazı milletvekillerinin yaklaşımları da olayın vahametini gösteriyor. Bazılarının halen ağızlarından kan damlamasını anlamak mümkün değil. Tabi bazı basın organları da neden güvenlik görevlisi almadı? Neden koruma istemedi ? diye söylüyorlar. Nihayetinde onun seçim bölgesi orası, böyle bir şeye söylemelerini çok anlamlı bulmuyorum. ; Devletin görevi güvenliği sağlamaktır" dedi.

        CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, olayın Türkiye'nin içinden geçtiği kırılgan noktanın hangi boyutta olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Sarı, "Olayın iki boyutu var, birincisi bir milletvekili kendi seçim bölgesinde dahi çalışamaması aslında Türkiye'nin içinden geçtiği kırılgan noktanın hangi boyutlara geldiğinin çok açık göstergesidir. İkincisi ise bir ruh hali özellikle resmi çevrelerden yapılan açıklamalarda halen meselenin öneminin kavranmadığını ve hala bunun bir politik mesele gibi algılandığını ve bir partiler arası bir mesele gibi algılandığının bir göstergesi. Oysa mesele çok daha derinde parlamentonun çağırılmasında AKP'nin tutumuyla bugün milletvekili arkadaşımızın kaçırılması özgürlüğünden alı konulmasından sonra resmi çevrelerin gösterdiği tutum arasında bir ruh hali açısından hiçbir fark yoktur. Bunu da şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

        CHP'li milletvekilleri daha sonra karayoluyla Tunceli'ye geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ