Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa PKK'nın 15 Ağustos tarihli ilk eylemini bahane eden örgüt yandaşları akşam geç saatlerde Hakkari'nin Pehlivan Mahallesi çevre yoluna barikat kurarak, ateş yaktı.

        Zeki DARA / HAKKARİ (AHT)

        PKK'nın 15 Ağustos tarihli ilk eylemini bahane eden örgüt yandaşları akşam geç saatlerde Hakkari'nin Pehlivan Mahallesi çevre yoluna barikat kurarak, ateş yaktı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri zırhlı araçlarla bölgeye giderek grubu dağıtmak istedi. Yüzlerini maskeyle kapatan örgüt yandaşları polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis, göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve biber gaz kullandı. Ara sokaklara dağılan gruptan bazıları Hakkari Üniversitesi Rektörlük binasına attıkları molotofkokteylilerin çıkardığı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

        Molotofkokteyli saldırıda rektörlük binasının giriş kapısındaki camlar kırılırken, binanın bahçesindeki bir bankamatik hasar gördü. Ara sokaklara dağılan gruplar zaman zaman bir araya gelerek polise taş ve molotofkokteyli atmaya devam etti. Olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

        Öte yandan Hakkari Valiliği'nin de üzerinde bulunduğu avukat Muhsin Zeydanoğlu Caddesi'nde gece geç saatlerde bir ses bombası büyük bir gürültü ile patlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ