Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Hüseyin Aygün serbest bırakıldı" iddiası!

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de bulunan danışmanı Ali Kılıç, PKK'nın kaçırdığı Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakıldığı yönünde kendilerine bir bilgi geldiğini söyledi. Tuncelili olan Kılıç, kendilerine çok önemli bir kaynaktan kaçırıldığı yere yakın bir bölgeden Aygün'ün serbest bırakıldığı yönünde bilgi geldiğini ifade ederek, "Bu bilgiyi teyit etmeye çalışıyoruz. Ama şu anda kesin olarak bırakılmıştır diye bir bilgi yok" dedi.

        Tunceli'de üst düzey yetkililer de Aygün'ün serbest bırakıldığı yönünde kendilerine bir bilgi geldiğini ve teyit etmeye çalıştıklarını söyledi.

        AYGÜN DEĞİL EKELEK

        Fakat Aygün'ün serbest bırakıldığı iddiasının asılsız olduğu kısa süre sonra ortaya çıktı. PKK, geçen hafta Çarşamba günü Tunceli'nin Ovacık İlçesi Aksu Deresi Mevkii'nde kaçırdığı müteahhit Adem Ekelek'i serbest bıraktı. Tunceli'de bazı askeri karakolların yapım ve onarım işlerini yapan Adem Ekelek, bugün öğle saatlerinde serbest kaldıktan sonra yakınlardaki bir köye giderek yardım istedi. Köylüler de jandarma ve Tunceli'deki yakınlarını telefonla arayarak, "PKK'nın kaçırdığı kişi serbest bırakıldı" diyerek bilgi verdi. Köylülerin verdiği bilgi Tunceli'de Milletvekili Hüseyin Aygün serbest bırakıldı şeklinde yorumlandı. Yapılan araştırmalarının ardından serbest bırakılan kişinin Aygün değil, müteahhit Adem Ekelek olduğu ortaya çıktı. Ekelek'in jandarma karakoluna götürülerek ifadesinin alındığı öğrenildi.

        EMNİYET, BAKAN VE MİLLETVEKİLİ KAÇIRILACAK DİYE UYARMIŞ

        Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 ilin Emniyet Müdürlüğü'ne bir süre önce gönderdiği yazıda PKK'nın özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde alan hakimiyeti yaratmak için AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerini kaçırabileceği uyarasında bulunduğu belirtildi. Bu uyarı yazısında bir bakanın da adının verilerek, bu yönde çok duyarlı ve dikkatli olunması istendiği öğrenildi.

        PKK, AK PARTİ VE CHP'DEN İSTİFA EDİN SÖYLENTİSİ ÇIKARDI

        CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçıran PKK'lıların son bir hafta içinde özellikle Ovacık İlçesi'nde Ak Parti ve CHP'lilerin partilerinden istifa etmeleri yönünde söylenti çıkardığı belirtildi. İddiaya göre, PKK'lılar CHP'nin de AK Parti'den farklı politika izlemediği öne sürülerek, her iki partide görev alanların en kısa sürede istifa etmelerini istedi. Yetkililer, PKK'lıların bu yönde bildiri dağıttığı yönündeki iddiaların araştırıldığını, ancak herhangi bir bildiriye ulaşmadıklarını belirtti. Yetkililer, "Dağıtılan bir bildiri yok, ancak bu yönde çeşitli söylentiler var. Bunlarda araştırılıyor" dedi.

        PKK'lıların ayrıca Ovacık İlçesi ve köylerde aralarında devlet memurları ile bazı BDP'lilerin de bulunduğu 15 kişinin ilçeyi terk etmelerini istediği ortaya çıktı. PKK'nın kuryeler aracılığıyla bu kişilere ulaşıp, "2 yıl boyunca Tunceli'yi terk edeceksiniz" tehdidinde bulundu. PKK, ilçede bazı kişilerin devletle işbirliği yaptığını iddia ederek, bu kişilerin de biran önce bu davranışlarından vazgeçmesini istediği kaydedildi.

        BÖLGE BAROLARI: AYGÜN SERBEST BIRAKILSIN

        Doğu ve Güneydoğu'da 14 baro ortak açıklama yaparak Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasını istedi. Diyarbakır, Bingöl, Iğdır, Muş, Şırnak, Adıyaman, Bitlis Kars, Siirt, Van, Ağrı, Hakkari, Mardin ve Şanlıurfa Baro'nun ortak açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

        "Bu olay Kürt meselesinde şiddet ve çatışmanın geldiği nokta açısından vahimdir. Her şeyden önce insan hakları ve bu kapsamda yaşam hakkı ve kişi güvenliği konusunda ilkesel duruşumuzun sonucu olarak insan, parlamenter ve aynı zamanda meslektaşımız olan Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasını talep ediyor ve bekliyoruz. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılması konusunda yapılacak askeri operasyonun can güvenliğini ciddi biçimde tehdit edeceği düşüncesiyle hükümeti bu konuda daha duyarlı davranmaya davet ediyor, Aygün'ün kaçırılmasıyla gündeme gelen alıkonulan kişiler konusunda da herkesi sorumluluk almaya ve yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Bayramı'nda alıkonulananların tümünün serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu konuda bölge baroları olarak üzerimize düşecek her sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."

        FERHAT TUNÇ: AYGÜN SERBEST BIRAKILMALIDIR

        BDP'nin desteğiyle Tunceli'de 12 Haziran seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen sanatçı Ferhat Tunç da yazılı açıklama yaparak Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasını istedi. Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Düşüncelerine katılmasam da Hüseyin Aygün'ün maruz kaldığı alıkonulma olayını onaylamadığımı belirtmek durumundayım. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığı, insanların düşüncellerinden dolayı tutuklandığı bir ülkede kendimiz için istediğimizi bizim gibi düşünmese de herkes için düşünmek ve talep etmek durumundayız. Bu anlamda düşüncelerine ve görüşlerine katılmasam da Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün alıkonulması tasvip etmediğim bir olaydır. Umarım ve dilerim ki Sayın Aygün bir an önce serbest bırakılarak ailesine, çocuklarına kavuşması sağlanır."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ