Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırılmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırılmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

        İşte Koç'un açıklamalarından satır başları:

        “BİR KAÇ MEHMET ŞEHİT OLDU” AÇIKLAMASI

        Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis olağanüstü toplantıya çağrılamaz gibi sıkıntılı bazı ifadelerler kendi iç dünyalarını yansıtıyor. Başbakan ‘Bu beklenen bir olaydı’ diyor

        Aygün kaçırılmadan önce PKK tarafından tam 154 yurttaşımız kaçırılmıştır. Son bir yılda 145 yurttaşımız kaçırıldı. Şu anda 26 vatandaşımız vardır PKK’nn elinde. Teröristler Doğu’da ve Güneydoğu’da saatlerce yolları keserek vatandaşları ve güvenlik güçlerini kaçırabiliyor. İstediği zaman da getirip aynı yerde serbest bırakılıyor.

        “BUNLARI MİT DUYMUYOR YA DA…”

        Demek ki bu ülkede girilemeyen yerler var. Başbakan her şey kontrolümüzde diyor. Temel çelişki burada. Kurtarma operasyonları yapılıyor ama kurtarılan kimse yok. Bunların hiçbirini MİT duymuyor.

        Ya da duyuyor da bir şeyler yapmasını engelleyen şeyler var.

        Son 3 aydır kamuoyu Terör örgütü silah bırakacak denilerek oyalanıyor. Son 3 ayda 70 civarında şehit verilmiş, 60 civarında vatandaşımız kaçırılmıştır. Silah bırakacak örgüt eylemlerini neden arttırsın?

        KİLONUZU, ÇAPINIZI UMURSAMIYORUZ

        Oslo görüşmeleri kayıtları ve Suriye ve Şemdinli’de yaşananlar birleştirildiğinde terörle mücadele ve Kürt siyaseti konusunda siyasi irade AKP’nin elinde değildir. Doğru olan tek mutabakat zemini Meclis’tir.

        Clinton’ın son ziyareti ve devletin başkenti değil İstanbul’da, Cumhurbaşkanı ve Başbakan Clintonı kabul ediyor gibi değil de sanki Clinton Gül ve Başbakan’ı kabule diyormuş diplomatik havasında olması ortaya çok ciddi sorular koyuyor.

        “SİZ KRAL YA DA PADİŞAH DEĞİLSİNİZ”

        Bizi bilgilendirin neler oluyor diyoruz, sanki boşluğa konuşuyoruz. Başbakan yemekli toplantılarda kin, nefret, öfke dolu konuşmalarla toplumu her yönden germeye çalışıyor. Bu acı bir görüntüdür. Meclis’in toplanması terör örgütünün işine yarar gibi ucuz demagojik fikirler sunuyor.

        Siz bir kral ya da padişah değilsiniz. Aklınızın hırslarınızın ve kinlerinizin önüne koymak zorundasınız. Meclis’ten kaçmamalısınız. Biz kilonuzu, çapınızı umursamıyoruz. Gelin Türkiye’yi Türkiye’den hep birlikte yönetelim. Ulusal bütünlüğümüzü tehdit edenlere karşı beraber tavır koyma olgunluğuna erişmeliyiz.

        Vatandaşlar bizden kavga değil, sağduyu ve çözüm istiyor. El yordamıyla herkesi kendimize düşman hale getirmememizi istiyorlar. Başbakan olarak sorumluluklarınızı hatırlayın istiyorlar.

        SAYIN BAŞBAKAN, KABA ÜSLUBUNUZU BIRAKIN

        Terör örgütünün üzerlerinde kurduğu baskından onlar da bunalmış durumdalar. Öfke siyaseti yerine yapıcı olun diyorlar. Kısacası ‘bu ateşi söndürün, bizi mutlu edin’ diyorlar.

        Kılıçdaroğlu ile ilgili yersiz, nezaketsiz, kaba üslubunuzu biraz erteleyin. Bunlara sizin anlayacağınız dilden cevap verebileceğimizi bilin. O üslupta konuşmayı en az sizin kadar beceririz.

        14 Ağustos’ta toplanın ve uygarca tartışın diyorlar. Bu çağrıyı amacından saptırıp demagojiye boğarsanız, ulusal çıkarlarımızı gözeten politikaları sahiplenmezseniz bu millet de tarih de sizi olumsuz olarak yargılayacaktır.

        SERBEST BIRAKILACAĞI SÖYLENTİSİ

        Serbest bırakılacağı söylentisini biz de duyduk, henüz bize ulaşan bir bilgi yok. Sadece Aygün değil, diğerleri de kurtulmalı.

        SEVİM KILIÇDAROĞLU’NUN HEDEF OLDUĞU İDDİASI

        Sayın bayan Kılıçdaroğlu babasının ölüm yıl dönümünde onu anmak için gitti ve Ankara’ya döndü. Gazetelerdeki iddialar hakkında bize intikal eden bir şey yok.

        AK PARTİLİ ŞAMİL TAYYAR’A TEPKİ

        Twitter çıktı, mertlik bozuldu. Twitter’dan iki satır yazacağına çıkar iki satır söyler. Sayın Tayyar Ergenekon avukatlığından başka şimdi de komplo teorilerine soyundu. Kendi ayıbıyla baş başa bırakıyoruz.

        BAŞBAKAN GEÇ DE OLSA ARADI

        Öğle saatlerinde aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Geciken bir açıklama. Peş peşe kamuoyuna bu duyarlılığı ifade ettikten sonra Sayın Gül, Sayın Özel ve Sayın Çiçek aramıştı, sayın Başbakan da gecikerek bu aramayı yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ