Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, "PKK Hüseyin Aygün'ü kaçırarak istemese de meclisin toplanmasını isteyen CHP'nin tezine destek oldu" dedi

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, "PKK Hüseyin Aygün'ü kaçırarak istemese de meclisin toplanmasını isteyen CHP'nin tezine destek oldu" dedi.

        CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasının ardından son dönemde silahı örgütün tehdit ettiği AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'daki teşkilatları önlemlerini artırdı. Ramazan ayı nedeniyle seçim bölgelerinde bulunan Kürt kökenli milletvekilleri ilçe ve köy gezilerine ara verdi. PKK'nın BDP dışında siyaset yapan herkesi düşman olarak gördüğünü vurgulayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Van Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış'ın 2 Temmuz'dan bu yana örgütün elinde olduğunu söyledi.

        Seçimlerden bu yana teşkilatlarına 56 bombalı ve silahlı saldırı yapıldığını anlatan Advan, "Örgüt liderlerinin bazı internet siteleri üzerinden yaptığı tehditleri dikkate almamız gerekiyor. Teşkilat çalışanları ve milletvekillerimize tehdit söz konusudur. Bu tehditten ötürü milletvekillerimiz bazı sıkıntıları yaşamakta. Özellikle bazı mahalle ve ilçelerde özgürce siyaset yapamamaktadır. Bölgede BDP dışında siyaset yapan herkes PKK tarafından düşman olarak görülüyor" dedi.

        PKK CHP'YE DESTEK VERDİ

        PKK tarafından kaçırılan milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasını isteyen Advan, "Aygün'ün kaçırıldığı olayın tarihi çok ilginçtir. CHP TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdıktan 2 gün sonra PKK Hüseyin Aygün'ü kaçırma girişimiyle istemese de CHP'nin tezine destek oldu. Aralarında bir ilişki olduğunu iddia etmiyorum, ama o düşünce insanların kafasında çağrışım yaptı. Bu planlanmamıştır, ama böyle bir sonuç ortaya koymuş oldu" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ