Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkan adayı Kürt sorununu değerlendirdi

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı avukat Ahmet Çakar, Türkler ile Kürtlerin kardeş olduğunu belirterek, "İnanmayan Orhun Yazıtlarına bakar. 'Türk kurultayı hazır, Kürt boyu yerini aldı' ifadesi kullanılmıştır" dedi.

        MHP Genel Başkan adaylarından avukat Ahmet Çakar, Ataköy sahil yolunda bulunan Sheraton Otel'de verdiği iftar yemeğinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çakar'ın iftar yemeğine, dava arkadaşları olarak tanıttığı eski Ulaştırma Bakanı Prof.Dr. Enis Öksüz, eski MHP Sivas milletvekili Mehmet Ceylan ve Prof.Dr. Ömer Aksu'nun da aralarında bulundu bazı partililer katıldı.

        Yemek sonrası konuşma yapan Çakar, tarih profesörü İlber Ortaylı'nın "MHP Türkiye için gerekli ancak Genel Başkan Devlet Bahçeli başınızda olduğu müddetçe siz iktidar olamazsınız" dediğini aktardı. Bahçeli'ye ağır eleştirilerde bulunan Çakar, "Eğer kendisinden daha iyi bir genel başkan ya da lider bu işi yapacaksa ona devretmeyi de bilmeli" diye konuştu.

        Bir lider olarak kendisine 'Yol açıcı' adını verdiğini belirten Çakar, "Evet ben iyi yol açarım" ifadesini kullandı. MHP'nin renklenmeye başladığını da belirten Çakar, "Özgürlük ve demokrasinin rüzgarları bizde de esmeye başladı. Kaldı ki biz bu özgürlük ve demokrasi laflarından eskiden çok haz etmezdik ama bir de baktık ki bu bize de lazımmış" şeklinde konuştu. Aslında bu kavramları 9 ışık doktrini içinde doğrudan savunduklarını belirten Çakar, "Özgürlük ve demokrasi, bu vatan için can vermiş olan önce ülkücülerin hakkıdır" dedi.

        Güneydoğu sorununu değerlendirmesi istenen Çakar, ülkücüler olarak bir ırkçılığa dayanan milliyetçilik anlayışını reddettiklerini söyledi. Türklerle Kürtlerin kardeş olduklarının tarihte izleri olduğunu belirten Çakar, "İnanmayan Orhun Yazıtlarına bakar, Türk kurultayının hazır ve Kürt boyunun da yerini aldığı ifadeleri Orhun Yazıtlarında geçmektedir" şeklinde konuştu. Çakar, "Tarih ve İslam bilimi ile doğu ve güneydoğudaki kardeşlerimize yaklaşılması durumunda ve acil kitlesel eğitim yoluyla kardeşlerimizin o zihin algısına hitap ederek bu işi başarabiliriz. İnanın onlar bu devleti, bu milleti, bu bayrağı bizden fazla severler, korurlar, bu uğurda ölürler" ifadelerini kullandı.

        Konuşmasında projelerinden de bahseden Çakar, "Bu zenginliğin içerisinden 100 akil adam projesi çıkaracağız. Bunların içerisinden eleye eleye en üstün ve en yetenekli olanlarını, kendi alanlarında uzman olan bilim adamlarımızı, iş adamlarımızı ve siyasetçilerimizi bir araya getirerek Türkiye'nin dünden bugüne birikmiş bütün sorunlarını çözecek bir akıl ve beyin çalışması yapacağız" bilgisini verdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ