Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu Hakkari'de, Şemdinli

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 5 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı çatışmanın ardından Van'dan helikopterle Hakkari'ye gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Vali Orhan Alimoğlu'nu ziyaret etti.Orgeneral Kıvrıkoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, beraberindeki komutanlar ile bölgedeki birlikleri denetleyerek operasyonları kontrol ettiklerini söyledi.

        "Halkımız endişelenmesin"

        Vali Orhan Alimoğlu'nu da bu vesile ile ziyaret ettiğini vurgulayan Kıvrıkoğlu, şöyle konuştu:

        ''Bölgedeki faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir. Dünkü faaliyetlerde maalesef 5 şehidimiz var. Ama bölücü terör örgütüne de çok büyük zayiat verilmiştir. Birliklerimiz kahramanca karşı koymuş, gerekli her türlü önlem alınmıştır. Bizler her zaman halkımızın yanındayız. Halkımız endişelenmesin. Türk ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri halkın ve bölgenin emniyetini sağlamakla üstlenmiş olduğu göreve devam edecektir.''

        "Başımız sağolsun' diyorum''

        Kıvrıkoğlu, bölge valilerinin aldığı önlemlere kendilerinin de yardımcı olduğunu, istek ve arzularını verdikleri destek ile gösterdiklerini bildirerek, ''Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ayrıca Gaziantep'teki olay nedeniyle de milletçe "başımız sağolsun' diyorum'' ifadelerini kullandı.

        Tören için Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na gitti

        Çatışmada şehit olan 5 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenleneceğine değinen Kıvrıkoğlu, şehit cenazelerinin törenden sonra memleketlerine uğurlanacağını sözlerine ekledi. Açıklamasının ardından Vali Orhan Alimoğlu ile bir süre basına kapalı görüşme yapan Kıvrıkoğlu, Alimoğlu ve beraberindekilerle valilikten ayrılarak törenin yapılacağı Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na gitti. Kıvrıkoğlu'na, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç de eşlik ediyor.

        Şehit askerlerin kimlikleri belirlendi

        PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla konvoya düzenlediği saldırıda Astsubay Hüseyin Çetin (Bolu) ile uzman erbaşlar Soner Özdemir (Çorum), Mehmet Suay (İskenderun), İsmail Zengin (Balıkesir) ve İbrahim Yıldız (Yozgat) şehit oldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ