Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde Ilısu Köyü'nde baraj devirasyon törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 87 yaşındaki Yusuf Çiçek "beni evlendirin" diye seslendi. Başbakan Recep Erdoğan'ın 2 yıl önce temel a

        AHT MUHABİRİ İLYAS AKENGİN'İN HABERİ

        Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde Ilısu Köyü'nde baraj devirasyon törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 87 yaşındaki Yusuf Çiçek "beni evlendirin" diye seslendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 yıl önce temel atma töreninde, sigarayı bırakma yönündeki tavsiyesini dinlediğini söyledi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ilısu Barajı su devirasyonu için butonlara bastığı sırada, Yusuf Çiçek (87) sesi yankılandı.

        Yusuf dede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010'da Mardin'de Ilısu Köyü'nde konutlarının anahtar teslim töreninde kendisiyle sohbet ettiğini ve sigaraya bırakmasını istediğini hatırlattı.

        Başbakan Erdoğan gittikten kısa bir süre sonra sigarayı bıraktığını söyleyen Yusuf dede, "Başbakana söz verdiğim için 2 yıldır sigara içmiyorum. 1,5 yıl önce eşimi kaybettim. Yalnız yaşıyorum. Evlenmek için sizden yardım istiyorum" dedi.

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Seni kim alacak, var mı bir aday" diye sordu.

        Yusuf Çiçek ise, "Param olsaydı, aday çoktur" dedi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yanında bulunan Maliye Bakanı Şimşek'i işaret ederek, "Türkiye'nin kasası burada. Bizde para yok. Ama seni alan biri olursa yardım ederiz" yanıtı gülüşmelere neden oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ