Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik CIA Başkanı bilinmeyene uçtu

        AHT MUHABİRİ GÖKHAN ARTAN'IN HABERİ

        Bu yıl ikinci kez sürpriz bir şekilde Türkiye’ye gelen CIA Başkanı Orgeneral David Petraeus, dün akşam Türkiye’den ayrıldı.

        CIA Başkanı’nın ABD’ye döneceği bildirilirken, Petraeus’un İsrail’e uçtuğu öğrenildi. Petraeus’un dün yapacağı görüşmelere ilişkin resmi kaynaklar bilgi vermedi. Çırağan Sarayı’nın bahçesinde bulunan konsolosluk araçları Petraeus’un görüşmeleri burada yapma ihtimalini güçlendirdi. Bir ara denizden saraya bir teknenin yanaşması kameralara yansıdı. Petraeus’u bekleyen gazeteciler tesadüfen ABD’li senatörler John Mc Cain ve Joe Lieberman’ı Ulus’ ta bir restoranda yemek yerken görüntüledi.

        İSRAİL’E GİTTİ’

        Petraeus, İstanbul’daki temaslarını tamamladıktan sonra dün saat 22.40’ta ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-17 tipi askeri nakliye uçağıyla İstanbul’dan ayrıldı. Petraeus, Atatürk Havalimanı apronuna MİT yetkilileri ve polislerin yoğun güvenlik tedbirleri arasında 6 araçlık bir konvoyla geldi. Petraeus’un ABD’ye İsrail'e hareket ettiği öğrenilirken, İsrail'den yayın yapan Debka sitesi, Türk yetkililerle Suriye krizindeki son durumu ve ABD’nin takındığı tutumu görüşen Petraeus’un, Obama’nın talimatıyla rotasını İsrail’e çevirdiğini öne sürdü. Görüşmenin Amerikan ve İsrail yönetimleri arasında buzları eritme amacı taşıdığı belirtiliyor. İsrail’in, Tahran’ın nükleer programını durdurmak için tek başına askeri bir harekâta girişebileceğine yönelik yükselen tehditleri karşısında, Washington’ın taraf olmayacağını açıkça ifade etmesi, iki baş kent arasında iplerin gerilmesine yol açmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ