Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu

        İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

        Bazı gerçekleri ifade etmek istiyorum. Karşımızda hiçbir insani, kutsal değeri taşımayan hain bir örgüt var. Bu örgüt mertçe karşımıza çıkarak savaşamıyor. Masum insanların arkasına saklanıyor; kadın, çocuk ve kalabalıkların arkasında sinsice saklanıyor ve kaçıyor.

        "Terör AK Parti'yi hedef almış durumda"

        Düşmanda bile haysiyet aranır. Terör örgütü son dönemde doğrudan doğruya AK Parti'yi hedef almış durumda. Bunun altını çizmek istiyorum. En son Hakkari İl Başkanımız kaçırıldı. Öncesinde il başkan yardımcımız şehit edildi. Bunun üzerinde durmak zorundayız. Neden Ak Parti, neden Ak Parti yöneticileri. Çünkü Ak Parti çözüyor. Ak Parti benim Kürt kardeşlerimle kucaklaşıyor. Terör örgütü sorunları çözdüğü için AK Parti'yi hedef alıyor. Oradaki insanları alıyor iktidara taşıyor.

        "Denklem çok basit"

        İktitardaki AK Parti terörü çözmeye çalıştıkça, örgüt o iktidarı yıpratmaya çalıştı. Denklem çok basit iktidardaki parti terör sorununu çözmek istedi, terör örgütü de iktidardaki partiye saldırdı. Peki böyle bir denklemde muhalefet partileri ne yaptı?

        "1. ayımızda OHAL'i kaldırdık"

        Terör örgütü ve uzantısı siyasi parti bugün konuşabiliyorsa bizim sayemizde konuşuyor. İktidara geldiğimizin 1. ayında OHAL'i kaldırdık. Örgüt korkusuyla siyasi uzantısı partiye oy veriliyorsa, bu gerçek demokrasinin sonucudur.

        "AK Parti'yi terör örgütünün yıpratmasına çanak tuttular"

        Tunceli milletvekili arkadaşınızın kaçırıldığını söylediniz. Nasıl Kaçırılmaysa? Dünyanın hiçbir yerinde bizimki bir muhalefet olmamıştır. Bu kirli denklemde bazı muhalefet partileri terör örgütüne katkı sqağlıyor. Düşmanımın düşmanı dostumdur diyor. Muhalefet partileri kendilerinin yıpratamadığı AK Parti'yi terör örgütünün yıpratmasına göz yumuyor.

        "O karanlık dönemler tarih oldu"

        Türkiye'de AK Parti ile birçok şey değişti. Siyaseti artık karanlık güçler, mafyalar şekillendiremez. Terör örgütü de şekillendiremez. Bunu tüm partiler böyle bilecek. O karanlık dönemler geri gelmemek üzere tarih oldu.

        "Ya öleceğiz ya olacağız"

        İlkelerimiz çerçevesinde yola çıktık, "Ya öleceğiz ya olacağız" dedik. Medya içerisinde bazı kalemler de hiç çekinmeden, utanmadan taşeronluk yapıyor. Bunların ne yaptığını, kimin değirmenine su taşığını biliyoruz. Görüyorlarki dünyada iktidarı 2 şey bitirir. Biri ekonomi diğeri terör.

        "CHP ve MHP'ye bir teklifte bulunuyorum"

        CHP Genel Başkanı "Ortka çözüm" dedi. Yandaş medyaları "İlk kez adım atılıyor" gibi yansıttı. CHP'nin 10 maddesinde öneri değil tespit vardı. Ekranları başında bizi izleyen vatandaşlarıma sesleniyorum. CHP ve MHP'ye bir teklifte bulunuyorum. 3 arkadaşınızı belirleyin ben de hemen 3 arkadaşımı görevlendiriyorum. Atmamız gereken hangi adım varsa biz hazırız. Sorumlu davranmak, sağduyulu olmak yerine terörden nemalanmayı, terörden faydalanmayı düşünüyorlar. CHP'nin teröre yönelik yapacağı hiçbir şey yok, ateşe benzinle gidiyorlar.

        "Ortak payda aynı AK Parti'ye saldırı"

        Ortak payda aynı AK Parti'ye AK Partili olana saldırı. Özellikle son aylarda BDP ile CHP arasında ne fark var. BDP bir şey söylüyor CHP hemen ardından papağan gibi aynı şeyi söylüyor. CHP ile BDP arasında bir fark var; biri sırt sıvazlıyor, biri sırt sıvazlatıyor.

        "O leke ile rezil ve alçak bir biçimde yaşayacaklar"

        Bunlar yıllarca silahları eleştiriyor gibi davrandılar. BDP'liler siyaset yapar gibi davranıyorş. Daha önce de söyledim bunların ipini terör örgütü elinde tutuyor. Bunlar bir bayram günü gittiler sırtlarını sıvazlattılar. Orada kameralar olmasa ellerini de öperlerdi. Sırtlarını sıvazlayan o PKK'lının elindeki kan BDP'nin sırtına sıçramıştır. Bunlar o leke ile rezil ve alçak bir biçimde yaşayacaklardır.

        "Er ya da geç millet galip gelecek"

        Bedeli ağır olsa da er ya da geç millet galip gelecektir. Benim Kürt kardeşimle hainler arasındaki o çizgiyi çok net bir şekilde muhafaza ediyoruz. Terör örgütünün kutsalı yok bebeği de annesini de vurur ama asker hassas davranmak zorunda. Terör örgütünün Kürt kardeşimin hakkını savunmak gibi bir derdi yoktur.

        "Siz de yüreğinizi ortaya koyun"

        Terör örgütü bizim bölgede yaptığımız yatırımları engellemeye çalışıyor. "Korktuğumuz için oy veriyoruz" diyorlar ama bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz. Benim bakanlarım, milletvekillerim oraya geliyorlar hem de tüm tehditlere rağmen. Siz de yüreğinizi ortaya koyun. Hakkari'de milletvekilimimz yok diye yatırımları durdurmadık.

        "Kandil'e çıksınlar"

        Biz bir metrekarede bile kontrolü kaybetmiş değiliz. Siz bölücü terör örgütünün uzantısı partinin eş başkanına bakmayın. Onda yüz olsa zaten Kandil'e gider. Ne işin var TBMM'de. Hangi yüzle Meclis'te siyaset yapacaksın? Kandil'e çıksınlar. Bu parlamento içinde siyaset yapacaklarsa anayasa, hukuk ne gerektiriyorsa uymak zorundalar. Uymazlarsa zaten ben de yargıya, gerekeni yapıyoruz. Parlamentoda gereken neyse yapacağız.

        "Suriye'de rejim bir terör devletidir"

        Suriye'de büyük bir insalık dramı yaşanıyor. Suriye'de rejim bir terör devletidir. Ne yazık ki uluslararası camia Müslümanların kıyımına sessiz kalıyor. Suriye halkı için Türkiye sıradan bir ülke değildir. Tarihten gelen bir birlikteliği olan ülkedir. Biz ne Amerika'yız, ne Fransa'yız, ne Çin, ne Rusya. Bizim kayıtsız kalma şansımız yok. Suriye kaynarkelni biz Suriye'ye sırtımızı dönemezdik. Attığımız her adımı inceden inceye hesap ediyoruz.

        "Sosyal medyadaki destekçileri..."

        Sosyal medyadaki destekçileri "Sandıkla gelene saygı" diyor. Suriye'de sandık mı var? CHP, Suriye konusunda bizi pervasızca hedef alıyor. Objektif tavrımızı CHP takınmadı. "Kurda merhamet etmek, kuzuya zulümdür" CHP işte bunu yapıyor ve Baas rejimine destek veriyor.

        "Şov yapmasına müsade etmeyiz"

        İnsan Hakları Komisyonu Apaydın Kampı'na gitti. CHP ve BDP'li vekiller gitmedi. Bunlar beraber yatıp beraber kalkıyorlar. CHP Genel Başkanı kamplara tek başına gidebilir. Ama şov yapmasına müsade etmeyiz. 28 Şubat'ı aratmayan bayat manşetlerin farkındayız. Boğazına kadar kana batmış Esad'ın rejimlerini taşıyanlar kimler Sayın Kılıçdaroğlu?

        "CHP, özkardeşini bile ölüme yollayacak kadar..."

        CHP, halkın ve hakkın yanında değil, kaymak takımının yanında oldu. Misafir geleneklerimizde mübarektir. Zulümden kaçanlar bizim güvencemiz altındadır. CHP'nin mültecilere takındığı çirkin tavır, kendi tarihinden tevarüs ettiği bir tavırdır. Stalin, Türkiye'ye sığınan Azerileri isteyince CHP yönetimi teslim ediyor. CHP, öz kardeşini bile ölüme yollayacak kadar zalim bir zihniyetim temsilcisidir.

        CHP, yarın Şam'a gidecek yüz bulamayacaktır. Ama biz onlarla en kısa sürede kucaklaşacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ