Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'nın Kandil'deki lideri Murat Karayılan, Şemdinli karayolunda yol kesen PKK'lılar ile BDP'li milletvekillerinin sarılmasını örgüte yakınlığıyla bilinen internet sitesine değerlendirdi. Karayılan, Şemdinli'de BDP'lilerle kucaklaşma tutumunu eleştirerek

        AHT MUHABİRİ VEYSİ İPEK'İN HABERİ

        PKK'nın Kandil'deki lideri Murat Karayılan, Şemdinli karayolunda yol kesen PKK'lılar ile BDP'li milletvekillerinin sarılmasını örgüte yakınlığıyla bilinen internet sitesine değerlendirdi.

        Karayılan, Şemdinli'de BDP'lilerle kucaklaşma tutumunu eleştirerek, PKK'lı sözde komutanını görevden aldıklarını söyledi. PKK'lılarla kucaklaşan BDP milletvekillerini Türkiye gerçeğini görmemekle suçlayan Karayılan, asker gibi durmayarak duygusal davranan PKK'lılardan rapor istenildiğini de kaydetti.

        BDP'lilerin PKK'lılarla kucaklaşmasının Kürt halkına verilen önemli bir mesaj olduğunu ve tavrın Kürtlerin gönlüne taht kurduğunu savunan teröristbaşı Karayılan, "BDP'lilerin orada sergilediği tutum Kürt halkında olumlu karşılanmıştır. Hatta halkın gönlünde taht kurmuştur. Bu bir gerçektir. Yani bir siyasetçi ile gerillanın kucaklaşmasının halkımız için önemli bir mesajdır ve anlamı vardır. Ama bu demin dediğim manipülasyondan dolayı, toplumun farklı şekillendirilmesinden dolayı, Türkiye ortamı için düşünüldüğünde tabii ki aynı sonuç ortaya çıkmaz. Bu konuda bana göre BDP'liler daha fazla Türkiye gerçeğini göz önünde bulundurmalı. Onlar öyle sanıyor ki, Türkiye toplumu, Türkiye demokratik, her şeyi konuşabilir, ama öyle değildir. Bu ülkede faşist ve ırkçı bir zihniyet iktidardadır. Bunu topluma da egemen kılmak istiyor. Böyle bir ortamda senin nerede ne yapacağını, ne konuşacağını bilmen lazım. Bu konuda daha duyarlı yaklaşımlar gereklidir. Yoksa orada onların yaptığı gayet normal bir şeydir. Kürt toplumu gayet duygusal bir toplumdur, Kürt insanı çok duygusal bir insandır. Toplumun içerisinde de herkes kabul eder ki kadın daha fazla duygusaldır. Orada bir duygusallık, bir duygu fırtınası olmuştur. Bir karşılaşma, bir kucaklaşma yaşanmıştır" dedi.

        Kucaklaşmaya farklı bakış açılardan bakılmasının normal olarak değerlendiren Karayılan, "Kısaca tabii farklı bakış açıları var, onlar farklı yaklaşabilir. Ama çok abarttılar. Bazı şeyleri AKP böyle abartarak hamle yapmak istiyor. bir onu öyle hamleye dönüştürmek istediler, bir de Gaziantep olayını hamleye dönüştürmek istediler. Her iki olayda da bütün AKP'nin belli başlı bakanlarının hepsi konuşmuştur. Çünkü karar var, bunu hamle yapıp, bu konuyla sıkışmadan kurtulmak istiyorlar. Halkımızın gelişen haklı, meşru mücadelesi karşısında sıkışmıştır, politikası sonuçsuz kalmıştır, bocalıyor, ezberleri bozulmuştur, bu tür şeyleri de kullanarak böyle, haklılığını göstermek, doğruluğunu göstermek, sıkışmışlıktan kurtulmak için alabildiğine kullanıyor. Bence AKP bunu bilinçli abarttı, kullandı. Fakat yine de burası Türkiye'dir, herkes ona göre adım atmak durumundadır."

        PKK'nın silahlı kanadı HPG kucaklaşmayı eleştirdiğini ifade eden Karayılan, "Şunu da söyleyeyim, biz o birimin davranışını da yerinde görmedik, onun için sanırım ilgili makamlar o birim komutanını görevden almışlardır. Hemen hepsi için bir rapor isteme süreci de başlatılmıştır. Neden? Çünkü onlar orada bir asker gibi daha resmi durmaları gerekirken, onlar da o duygusallık fırtınasına kapılmışlardır. Daha temkinli, daha metin olabilmeliydiler diye o arkadaşlar üzerine eleştiri vardır. Bir duygusallık atmosferi oluşmuştur aslında, bir yerde anlam vermek de mümkün. Ama HPG kendi kuralları çerçevesinde o tutumu eleştiriyor, tabii daha çok kendi açısından bunu yapıyor, BDP'lilerin tutumu açısından değil, onların tutumu bize göre normaldir. Demin dediğim çerçevede normaldir diyorum. Ama kendi açısından HPG ayrıca eleştirel bir biçimde ele almıştır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ