Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başkan Kocadon tahliye oldu

        Kadir TAMER / MUĞLA (AHT)

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde Haziran ayında aralarında Bodrum Belediye Meclis Üyesi Mehmet Feridun Özsert ve Bodrum belediyesi İmar Müdürü Haluk Ayti'nin de bulunduğu toplam 8 kişi ile birlikte tutuklanan, İçişleri Bakanlığı tarafından başkanlık görevinden alınan Mehmet Kocadon, ilk duruşmada tahliye oldu. Muğla Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonunda iki günden bu yana süren davada mahkeme heyeti Kocadon ile birlikte tutuklu bulunan 7 kişinin tutuksuz yargılanmasına Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Mehmet Feridun Özsert'in ise tutuklu yargılanmasına karar verdi. Mahkemenin aldığı tahliye kararı dışarıda bekleyenler tarafından sevinçle karşılandı.

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde emniyet tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında ?şüpheli' sıfatı ile adliyeye getirildikten sonra tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından Bodrum Belediye Başkanlığı görevinden alınan Mehmet Kocadon'un ilk duruşması tamamlandı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında ?İhaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan zanlıların adliyeye çıkarılmasının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da savcılık talimatı ile 'şüpheli' sıfatıyla 6 polis eşliğinde adliyeye getirilmiş ve aynı gün tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında oluşturulan dosyada 72 şüpheli sanığın da ismine yer verilmişti.

        Duruşmanın ikinci gününde sabah saatlerinde duruşmanın yapılacağı Muğla Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonuna cezaevi aracı ile gelen Kocadon, kendisini izlemeye gelenler tarafından araçtan tezahuratlar eşliğinde indi. Araçtan inen Kocadon, kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamladıktan sonra jandarma eşliğinde duruşmanın yapılacağı toplantı salonuna girdi. Gün boyu devam eden duruşmalar sonucunda mahkeme heyeti tutuklu 9 sanık ile şüpheli sıfatında bulunan 72 kişi ile 7 müştekinin ifadelerinin alınmasını akşam saatlerinde tamamladı. İfadelerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcısı, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, iş takipçisi Niyazi Doğan'ın tutuklu yargılanmasını, aralarında Mehmet Kocadon'un da bulunduğu 9 kişinin de tutuksuz yargılanmalarını talep etti. Bu talebin ardından iş takipçisi Niyazi Doğan iki kez rahatsızlanınca mahkeme salonuna ambulans çağrıldı. Mahkeme salonunda müdahale edilen Doğan kendine gelmesinin ardından duruşmaya devam edildi.

        Mahkeme heyeti Cumhuriyet Savcılığı'nın talebin ardından mahkeme salonunu boşaltarak karar için davaya ara verdi. Yaklaşık 15 dakika süren aranın ardından yeniden başlayan duruşmada mahkeme heyeti Mehmet Kocadon olmak üzere, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara'nın tutuksuz yargılanmasına Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert'in ise tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme heyetinin Kocadon ile diğer 7 sanığın tahliye kararı duruşmanın gerçekleştiği Muğla Sanayi ve Ticaret Odası binası önünde bekleyenler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Kocadon ve diğer tutuklular sevgi gösterileri arasında cezaevi aracına bindiler.

        YÜZLERCE KİŞİ KARŞILADI

        Başkan Kocadon saat 19.20 sıralarında Muğla'daki Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi. Mehmet Kocadon'u karşılamak üzere yaklaşık bin kişi cezaevinin önünde bekledi.

        Mehmet Kocadon, elinde cezaevindeki mahkumlar tarafından imzalanmış basketbol topu ve tenis raketiyle cezaevinden çıktı. Başkan Kocadon'a ilk önce kızı Pelin sarıldı. Kocadon, bir süre kızına sarılarak ağladı. Daha sonra annesi Fatma Kocadon'a sarılan Kocadon, annesinin elini öptü ve uzun süre gözyaşı döktü. Kocadon, daha sonra eşi Hülya Kocadon'a sarıldı.

        Cezaevinden çıktıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Kocadon, "Bizim tek suçumuz Bodrum'a hizmet vermekti. Bugün burada gördüğüm sevgi selinden sonra daha güçlü bir şekilde Bodrum'a hizmet vermek için çalışacağım. Kaldığımız yerden hizmet etmeye devam edeceğiz. Bodrum'u yeniden inşa edeceğiz" dedi.

        Mehmet Kocadon, yaklaşık 250 araçla Muğla'dan Bodrum'a doğru yola çıktı. Kocadon için, Bodrum Cumhuriyet Meydanı'nda şölen düzenlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ