Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çapkın kaçtı, kendini yerden yere attı

        Zafer SAMANCI-AHT

        Konya'da bir kafeterya işleten Nermin Beyhan (50), 3 yıl önce 7 bin liraya aldığı papağanı 'çapkın' kafesinden kaçınca sinir krizi geçirdi. Kaçan papağanı için kendini yerden yere vurdu

        Cafe işletmecisi Nermin Beyhan henüz 6 aylık iken aldığı ve 2 buçuk yıldır can yoldaşı olarak gördüğü papağanını kaçırınca kendini yerden yere vurdu. Sinir krizi geçiren Nermin Beyhanı yakınları sakinleştirmekte güçlük çekti.

        Eşini 30 yıl önce kaybettikten sonra yalnız yaşamaya başlayan Nermin Beyhan kendini hayvanlara adadı. Evinde ve işlettiği cafede birçok hayvan besleyen Beyhan 3 yıl önce Güney Amerika kökenli ara cinsi bir papağan aldı.

        6 Aylıkken beslemeye başladığı papağana Çapkın ismini veren Beyhan "O benim dünyam hayat arkadaşım olmuştu" derken gözyaşlarını tutamadı. Kent merkezinde işlettiği cafesine getirdiği papağanı için özel bir kafes yaptıran Nermin Beyhan dün öğle saatlerinde papağanını kafesiyle birlikte cafenin önüne çıkardı. Yaklaşık 10 dakikalığına papağanını yanından ayrılan Nermin Beyhan kafesin yanına döndüğünde papağanın kafesinde olmadığını fark etti. Deliye dönen Beyhan çapkın ismindeki papağanın cafenin önünde ağacın dalında olduğunu fark etti. Beyhan papağanının ağaçtan indirilmesi için itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen sepetli itfaiye ekibi papağanı ağaçtan indirmek için harekete geçti.

        İtfaiye ekibinin tüm çabalarına rağmen çapkın isimli papağan ağaçtan uçarak gözlerden kayboldu. Papağanın kaçtığını gören Nermin Beyhan sinir krizleri geçirdi. Mahalle halkının sakinleştirmeye çalıştığı Beyhan uzun süre hıçkırıklar içinde papağanı için gözyaşı döktü. Nermin Beyhan "Ben onu henüz 6 aylıkken 7 bin liraya aldım. Şimdi 3 yaşında olan papağanım benim yalnızlığıma son vermişti. O benim herşeyimdi. Konuşmayı öğrettiğim papağanımla dertleşirdim. Onsuz ne yapacağımı bilemiyorum.Onu bulanların Allah rızası için geri getirmesini istiyorum. Çapkın bensiz yaşayamaz" derken gözyaşlarına boğuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ