Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Çayırbaşı Tüneli açıldı

        Umut Tütüncü/AHT

        Büyükşehir Belediyesi’nin 370 milyon 660 bin TL’lik yatırımla inşa ettiği Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’nin resmi açılışı, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle yapıldı. 20 kavşak ve yolun açılışının da yapıldığı törende konuşan Başbakan Erdoğan, “İstanbul’un yedi tepesine yedi tünel anlayışıyla bu yola çıkmıştık. Projemizin ikincisini de bugün hizmete açıyoruz” dedi. Ayın 17’sinden itibaren köprülerde KGS’nin kaldırılacağını hatırlatan Erdoğan, “HGS sistemine geçiyoruz. Gişelerde durmak olmayacak. Üçüncü köprüyü bitirdiğimiz andan itibaren daha da rahatlayacağız. Ağır vasıtaları FSM’den kaldırıp 3. köprüye sevk ediyoruz” diye konuştu.

        ‘BİZE YARDIMCI OLMALISINIZ’

        Gecekondulaşmaya karşı vatandaşlardan yardım isteyen Erdoğan, “Daha modern bir İstanbul’a daha modern şehirlere kavuşalım, bunlarda bize yardımcı olacaksınız. Bunda bize yardımcı olmazsanız bunun altından kalkamayız” diye konuştu. 6 Haziran’da açılan 4 bin 20 metrelik iki tüpten oluşan Sarıyer-Çayırbaşı tünelinin yüksekliği 8 metre, yol genişliği 12 metre. Tünelle Hacıosman Bayırı’ndan Kilyos Caddesi’ne giden mesafe yüzde 40 azaldı ve yaklaşık 1 saatlik yolculuk 5 dakikaya indi. Bölgeye erişimde tek ana arter olan sahil yolunun trafik yükünü azaltan tünel, Kilyos ve Zekeriyaköy bölgesini ilçe merkezine girmeden ana artere bağladı. Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’nden günlük ortalama 18 bin araç geçti. Tünelle yıllık tasarruf ise 59 milyon 760 bin TL olarak öngörülüyor. 

        İşte yeni açılan 20 yol ve kavşak

        ÇAYIRBAŞI Tüneli’yle birlikte açılışı yapılan kavşak ve yollar şöyle: Bahçelievler İzzettin Çalışlar Caddesi yol düzenlemesi, Bakırköy Yeşilköy Havuzlu Kavşağı, Başakşehir İkitelli viyadük ve bağlantı yolları, Bayrampaşa bağlantı yolu üzeri Esenler Kavşağı, Beşiktaş-Etiler TEM bağlantı yolu, Çatalca Hisarbeyli Köprüsü, Çekmeköy Taşdelen Kavşağı, Çekmeköy Madenler altgeçidi, Çekmeköy Belediyesi yeni hizmet binası bağlantı yolları, Esenler altgeçidi, Bahçeşehir- Esenyurt TEM ilave köprü ve bağlantı yolları, Kadıköy Bostancı TCDD altgeçidi ve bağlantı yolları, Kağıthane Barbaros Caddesi kavşak ve bağlantı yolları, Silivri Selimpaşa Adnan Menderes Bulvarı ve çevre yolları, Sultangazi Osmangazi ilave altgeçit ve meydan düzenlemesi, Ümraniye TEM yan yol altgeçitleri, Ümraniye Tepeüstü Kavşağı, Üsküdar Beylerbeyi kavşak ve bağlantı yolları, Üsküdar sahil yolu düzenlemesi, Zeytinburnu Topkapı Ulubatlı Hasan Kavşağı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ