Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e, “Angelina Jolie’yle görüşmenizi neden basına kapalı gerçekleştirdiniz?” diye sordu.

        CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e, “Angelina Jolie’yle görüşmenizi neden basına kapalı gerçekleştirdiniz?” diye sordu.

        CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, TBMM Başkanlığı’na, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. “ABD’li film yıldızı ve BM Özel Elçisi Angelina Jolie’nin, Gaziantep ve Kilis'teki Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampları ziyaretinin ardından Ankara’da kendisiyle yapmış olduğunuz basına kapalı görüşmenin görüntüleri basına yansımıştır” diyen Kesimoğlu, “Angelina Jolie’yle görüşmenizi neden basına kapalı gerçekleştirdiniz? Görüşmede neler konuşulduğunu kamuoyuna açıklamayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

        “Resmi bir görevi bulunmayan özel temsilcilerin kırmızı halıyla karşılanması, üst düzey yetkililerle ve bakanlarla görüşmeler yapması olağan bir uygulama mıdır?” diyen Kesimoğlu, şu sorulara yanıt aradı: “Olağan bir uygulamaysa 2002 yılından bugüne kadar kaç BM özel temsilcisi Angelina Jolie gibi karşılanmıştır? Jolie’nin ziyareti, son dönemde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve CIA Başkanı David Petrus’un Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerin devamı mıdır? Angelina Jolie’nin CIA ajanı ve CIA’in savaş politikaları doğrultusunda kamuoyu yaratmak için kullanılan yüzü olduğu, 'Nereye giderse oraya bomba yağdığı' şeklindeki görüşlere ilişkin istihbarat raporları var mıdır? Varsa kamuoyuna açıklamayı düşünüyor musunuz? Bir çatışma durumunun söz konunu olduğu ve yapmış olduğunuz görüşmede 'mağdur' insanların kamplarının görüşüldüğü göz önünde bulundurulduğunda, vermiş olduğunuz ve kamuoyu tarafından anlaşılamayan görüntülerdeki 'neşeli' tavırlarınız için özür dilemeyi düşünüyor musunuz?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ