Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yüksekova'da cenaze sonrası gerginlik

        Zeki DARA / HAKKARİ (AHT)

        Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınındaki Kato Dağı'ndaki çatışmada öldürülen 7 PKK'lı teröristten 2'si Hakkari ve Yüksekova'da toprağa verildi. Cenaze sonrası Yüksekova'da gerginlik çıktı. Karayolunu trafiğe kapatarak barikat kuran göstericilere polis gaz bombaları ile müdahale etti.

        Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı'nda 6 Eylül tarihinde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 'Serhat Hakkari' kod adlı PKK'lı terörist Hakan Turgut'un cenazesi Hakkari'de toprağa verildi. Öğle saatlerinde Hakkari Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirilen Hakan Turgut'un cenazesi, kalabalık bir grup tarafından, Sümbül Mahallesi'nde bulunan Seri Solan Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi. Törene, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt da katıldı.

        Aynı çatışmada etkisiz hale getirilen 'Rüstem Gever' kod adlı terörist Orhan Akdoğan'ın cenazesi de Yüksekova İlçesi'nde toprağa verildi. BDP Hakkari milletvekili Esad Canan, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve çok sayıda vatanaşın katıldığı cenaze sonrası ilçede gerginlik çıktı. İlçe merkezinin 5 kilometre uzağındaki Akalın Mezarlığı'ndaki cenaze törenini ardından, Cengiz Topel Caddesi üzerinde karayolunu trafiğe kapatarak barikat kuran bir grup göstericiye polis gaz bombaları ile müdahale etti. İlçenin Şemdinli yolu Caddesi üzerindeki gerginlik geç saatlere kadar sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ