Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlerin cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yapılan törenin ardından konvoy halinde memleketlerine gönderildi.

        Basın mensuplarının alınmadığı törene şehitlerin yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile üst düzey komutanlar katıldı.

        Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlerin adli tıptaki kimlik tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 24 askerin cenazesi dün GATA'ya getirilmişti. Sabah saat 09.00 sıralarında GATA'da askeri tören düzenlendi. Törenin ardından, Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri, ambulanslarla ve askeri cenaze araçlarıyla GATA'dan çıkarıldı.

        Memleketlerine gönderilmek üzere yola çıkarılan şehit askerlerden 13'ü, Etimesgut Askeri Havalimanı'na, 5'i Güvercinlik Askeri Havalimanı'na götürüldü. 4 asker ise karayoluyla memleketlerine gönderildi. İki şehidin cenazesi de Ankara'da toprağa verilecek.

        KIRIKKALE

        Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.

        Şehit Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından, Kırıkkale Güzeltepe Mahallesi Ergenekon Caddesi'ndeki baba evine getirildi.

        Bu sırada göz yaşlarına hakim olamayan anne Hacer Sandalcı ve şehidin kız kardeşi Göksun Sandalcı'yı yakınları teskin etmeye çalıştı. İl Müftü Yardımcısı Sadullah Beki, helallik isteyerek şehitler için dua okudu.

        Şehit Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, daha sonra törenin yapılacağı Nokta Camii'ne getirildi. Anne Hacer Sandalcı ve Göksun Sandalcı'nın tabuta sarılarak şehidin fotoğrafını öpmesi, törene katılanları duygulandırdı.

        Şehit Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Törene şehidin ailesi ve yakınları, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

        ANKARA

        Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger ve Onbaşı Faruk Ergenç, son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit askerler için Kocatepe Camisi'nde, öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bazı milletvekilleriyle siyasi parti temsilcileri üst düzey komutanlar ve vatandaşlar katıldı.

        Türk bayrağına sarılı şehit naaşları, cenaze namazı ardından top arabasına konuldu.

        Top arabasının geçişi sırasında şehit aileleri, ayakta durmakta güçlük çekti.

        Tören ardından şehit astsubay Düger'in cenazesi defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne, şehit onbaşı Ergenç'in cenazesi de Batıkent'teki Yuva Köyü mezarlığına defnedildi.

        ESKİŞEHİR

        Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan onbaşı Barış Öztürk'ün (30) cenazesi, Eskişehir'de toprağa verildi.

        Öztürk'ün naaşı, sabah saatlerinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Eskişehir Garnizon Komutanlığı'na, oradan da Osmangazi Mahallesi Güvenli Sokak'taki baba ocağına getirildi.

        Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağında şehit Öztürk için helallik istendi. Daha sonra Şehit onbaşı Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri ambulansla törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi.

        Öğle namazına müteakip gerçekleştirilen cenaze törenine şehidin babası Nejdet Öztürk, annesi Halise ve ablası Esra Kapar ile eniştesi Mustafa Kapar, Vali Kadir Koçdemir, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah Günal, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile vatandaş katıldı.

        Öte yandan şehit Öztürk'ün ailesinin törene siyah elbiseler giyerek katıldığı gözlendi.

        İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit için dua edildi. Törenin ardından şehit Öztürk'ün cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

        SAMSUN

        Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Astsubay Bedri Nayim'in cenazesi Samsun'a getirildi. Eşini asker selamıyla uğurlayan Birgül Nayim, "Sana layık bir eş olmaya çalışacağım." dedi.

        Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Çarşamba Havaalanı'na getirilen Astsubay Kıdemli Başçavuş 46 yaşındaki Bedri Nayim'in cenazesi burada yapılan törenle cenaze aracına konuldu. Şehidin naaşı daha sonra konvoy eşliğinde İlkadım ilçesi Cedid Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

        Samsun Valisi Hüseyin Aksoy şehidin eşi ve annesine taziyede bulundu. Ağlamaktan bitap düşen şehidin annesini, Vali Aksoy teselli etmeye çalıştı. Burada şehit için yapılan duanın ardından helallik istendi. Bu sırada yapılan dua boyunca eşinin cenaze aracı içindeki naaşının karşısında durarak başına taktığı kepiyle asker selamı veren Birgül Nayim herkesi duygulandırdı. Alınan helâlığın ardından eşinin tabutuna son kez dokunmak isteyen şehidin eşi ,"Sana layık bir eş oldum olmaya da devam edeceğim" dedi. Tabutuna sarılarak gözyaşları döken ve eşini asker selamı vererek uğurlayan acılı eşi yine astsubay olan oğlu Şahin Nayim sakinleştirmeye çalıştı.

        Daha sonra tabutun başına gelen şehidin 68 yaşındaki annesi Nahice Nayim, tabutun üzerinde duran torununun asker şapkasına sarılarak uzun süre ağladı. Evlerinin balkonuna ve penceresine çıkan çok sayıda vatandaş şehit için gözyaşı döktü. Şehit Astsubay Bedri Nayim, Büyük Cami'de kılınacak olan ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy mezarlığında toprağa verilecek.

        AKSARAY

        Ayfonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Kadir Aydın'ın cenazesi memleketi Aksaray merkeze bağlı Alayhan köyünde defnedildi.

        Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki törenin ardından helikopterle Alayhan köyüne getirilen şehit Aydın'ın cenazesi, helallik alınması için baba evine götürüldü.

        Türk Bayrağı'na sarılı tabutu öpen şehit yakınları, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Aydın'ın cenazesi, köy mezarlığına getirildi.

        Burada İl Müftüsü Bekir Gülce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Törenin ardından Aksaray Valisi Selami Altınok, şehidin babasına Türk bayrağını teslim etti.

        Şehidin babası Hüseyin Aydın ve kardeşlerinin, tören boyunca ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

        Cenaze törenine, Aksaray Valisi Selami Altınok, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz ve şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        İSTANBUL

        Afyonkarahisar’daki patlamada şehit düşen Burak Ümit Gedik’in cenazesi helallik alınmak üzere son kez Beşiktaş’ta bulunan evine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze arabasına çıkarak oğlunun tabutunun yanına yatan anne, yürekleri dağladı.

        Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan Burak Umut Gedik’in cenazesi Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’nde yapılan törenin ardından İstanbul’a gönderildi. Şehit askerin cenazesi son kez Beşiktaş Şair Nedim Caddesi üzerinde bulunan evine helallik almak için getirildi. Şehit Burak Umut’un annesi Arife ve ablası Arzu Türk bayrağına sarılı tabutunu görünce gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada cenaze arabasına çıkan anne, tabutun yanına uzanarak gözyaşı döktü. Acılı annenin feryadı, yürekleri dağladı. Anne oğluna son kez, "Sen gitmek istedin helal olsun. Hakkım sana helal olsun” diye seslendi. Güçlükle cenaze aracından indirilen anne, yakınların tarafından sakinleştirildi. Şehitin cenazesi helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı Ataköy Camii'ne götürüldü.

        TRABZON

        Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Trabzonlu kısa dönem er Onur Fikret Dülger ile aynı patlamada şehit düşen Iğdırlı asker Mehmet Emin Çağun’un cenazeleri askeri uçakla Trabzon’a getirildi.

        Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Onur Fikret Dülger’in ve Mehmet Emin Çağun’un cenazeleri Ankara’da bu sabah düzenlenen askeri törenin ardından aileleri ile birlikte askeri uçakla Trabzon’a gönderildi. Öğle saatlerinde Trabzon’a ulaşan cenazeleri havalimanından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile askeri erkan karşıladı. Karşılama sonrası Iğdırlı asker Mehmet Emin Çağun’un cenazesi ambulansla memleketine gönderilirken, Onur Fikret Dülger’in cenazesi ise 1 nolu Beşirli mahallesindeki evine getirildi. Şehit için burada Kuran-ı Kerim ve dualar okunurken, helallik alındı.

        Dülger, bugün ikindi namazı sonrasında Akçaabat ilçesi Ak Camii’de cenaze namazı kılındıktan sonra ilçenin Dürbinar mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

        KONYA

        Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda yaşanan patlamada şehit olan 24 askerden Yozgatlı er Abdullah Tokgöz, Konya’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Tokgöz’ün, üniversite eğitimine dışarıdan devam ederken, işe girmek için tecilini bozdurup askere gittiği öğrenildi.

        Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan askerlerin naaşları bugün sabah saatlerinde memleketlerine gönderildi. Aslen Yozgatlı olan şehit er Abdullah Tokgöz’ün naaşı ise babası Faruk Tokgöz’ün istediği üzerine imamlık yaptığı Konya’ya getirildi. Uçakla Konya’ya gelen Tokgöz’ün naaşı ilk olarak merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada dua edilmesinin ardından şehidin naaşı, Mürşitpınar Camisi’ne getirildi. Şehidin babası tabutun önünde bunan fotoğrafı öptükten sonra oğlunun tabutuna sarıldı. Şehit Tokgöz’ün cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol mensupları, vatandaşlar ile şehidin babası Faruk, annesi Serdev, kız kardeşi Vildan Tokgöz ve yakınları katıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı top aracına konuldu. Bir süre top aracıyla götürülen şehidin naaşı daha sonra vatandaşlar tarafından omuzlara alınarak şehitliğe götürülerek gözyaşlarıyla defnedildi.

        ÇORUM

        Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Ulaştırma Er Bayram Uluer'in cenazesi, Çorum'un Uğurludağ ilçesinde toprağa verildi.

        Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit 24 asker için düzenlenen törenin ardından karayolu ile Çorum'a gönderilen Ulaştırma Er Bayram Uluer'in cenazesi, konvoy eşliğinde Uğurludağ ilçesine bağlı Üçdam köyüne getirildi.

        Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu askerler ve şehidin yakınları tarafından ambulanstan alınarak tören alanına kadar omuzlarda taşındı. Tabuta sarılan şehidin ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne Nurdane ve baba Arif Uluer ile şehidin bazı yakınlarının ayakta durmakta zorlandıkları görüldü. Fenalaşan anne Nurdane Uluer'e sağlık ekiplerince müdahale edildi.

        Şehit Bayram Uluer'in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından Üçdam Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım ile civar köylerden vatandaşlar katıldı.

        ADANA

        Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan onbaşı Ahmet Tosun için memleketi Adana'da tören düzenlendi.

        Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından uçakla İncirlik Hava Üssü'ne getirilen Tosun'un cenazesi buradan alınarak, Merkez Sabancı Camisi'ne götürüldü.

        Burada düzenlenen törene, şehidin annesi Raziye, babası Celil, 5 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Seda Tosun, akrabaları ve yakınları ile Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Necati Çetinkaya, Mehmet Şükrü Erdinç, Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

        Şehit Ahmet Tosun'un cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Mehmet Gökce, cenazede herhangi bir slogan atılmasının dinen uygun olmadığını belirttikten sonra, cenaze namazını kıldırdı.

        ZONGULDAK

        Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan kısa dönem askerlerden 26 yaşındaki Mücahit Coşkun'un cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde, şehit askerin ailesinin isteği üzerine slogan atılmadı. Şehit askerin babası Şeref Coşkun, oğlunun şehit olmasında ihmal ve kusuru olanlar varsa devletin hesap sormasını isterken, 10 aylık kızı Ayşe ile tabutun başında eşi ile vedalaşırken gözyaşı dökmeyen Elif Coşkun ise "Lafa söze gerek yok, her şeyin bittiği yerdeyiz" dedi.

        Maden mühendisi olan şehit onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi, Ankara GATA'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'ne bağlı Çatak Köyü'ne getirildi. Helikopterden alınan şehit askerin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla köydeki evine götürüldü. Şehit askerin eşi Elif, kucağındaki 10 aylık kızı Ayşe ile birlikte eşinin tabutu başında ağlamadan bekledi. Bu sırada şehit askerin babası Şeref Coşkun'un isteği ile cenazede slogan atılmaması ve alkış yapılmaması istendi. Şehit askerin cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınacağı köy meydanına getirildi. Şehidin eşi Elif Coşkun, kızı Ayşe ile tabutun başında bekledi. Bir süre sonra tabuta başını koyan Elif Coşkun'un, ağlamamak için kendini tuttuğu gözlendi. Her şeyden habersiz olan minik Ayşe ise babasının tabutuna ellerini koydu. Şehit askerin babası Şeref Coşkun ve diğer yakınları da tabutun başında ağlamadan bekleyerek okunan Kuran'ı dinledi.

        Cenazeye katılan AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Sakarya 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve halk, öğle namazının ardından cenaze namazı için tabutun arkasında saf tuttu. Namaz öncesi şehit askerin babası Şeref Coşkun ile şehidin eşi Elif Coşkun'un yazdıkları notlar okundu. Yüreklerinin yandığını belirten Şeref Coşkun, notunda şöyle dedi:

        "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Acımız büyük. Yüreğimiz yanıyor, ama ne yapalım? 'Taktiri ilahi' diyoruz. Ve 'Cenabı Allah böyle buyurmuş' diyoruz sabrediyoruz. Biz Kuran'ın müjdesiyle biliyoruz ki; Şehitler ölmez. Bu alemden daha güzel bir alemde yaşıyorlar ve onlar öldüklerini bilmiyorlar. Herkes şunu iyi bilsin ki, burası şehidin evi. Siyaset yeri değil. Siyasi amaçla veya başka amaçlarlarla gelen insanların burada boy göstrmesini, slogan atmasını istemiyoruz. Biz şehidimizi dualarla, tekbirlerle uğurlayacağız. Hakettiği ve bizden istediği gibi. Oğlumuzun şehit olmasında eğer ihmal ve kusuru olanlar varsa, onlardan yüce devletimizin ve yüce adeletimizin bizim adımıza hesap sormalarını istiyoruz. Buna inancımız sonsuzdur. Fazla söze gerek yok."

        Elif Coşkun ise notunda, "Acımızdan ötürü lafa söze gerek bile yok. Her şeyin bittiği yerdeyiz. Her şeyin bittiği noktadayız. Yaradan var etmişti, şimdi ise ebedi alemde görüşmek üzere aldı. Kader tecelli etti, bize ise sabır ve sükut düştü" dedi.

        İl Müftüsü Refik Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit askerin tabutu, yine slogan atılmadan omuzlarda köy mezarlığına taşındı. Baba Şeref Coşkun, oğlunun tabutunu mezarlığa kadar omuz verdi. Şehit askerin cenazesi, üzerindeki Türk bayrağı alındıktan sonra tabut ile birlikte mezara konularak toprağa verildi.

        KASTAMONU

        Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Er Ayhan Kurtçu'nun cenazesi memleketi Kastamonu'da toprağa verildi.

        Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yapılan törenin ardından, Kastamonu'ya gönderilen Er Ayhan Kurtçu'nun cenazesini taşıyan askeri helikopter, Gazi Stadı'na indi.

        Burada, Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, askerler tarafından cenaze aracına nakledildi.

        Cenazenin nakledilmesi sırasında Er Ayhan Kurtçu'nun yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

        Kurtçu, Nasrullah Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, merkeze bağlı Sapaca köyünde toprağa verildi.

        Cenaze törenine, Şehit Er Ayhan Kurtçu'nun babası Cemal Kurtçu, annesi Meliha Kurtçu ile yakınları, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Kastamonu Miletvekilleri Hakkı Köylü, Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal ve vatandaşlar katıldı.

        BURSA

        Afyonkarahisar'daki patlamada şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Taştan memleketi Bursa’da son yolculuğuna uğurlanıyor.

        GATA’da düzenlenen töreninin ardından şehidin naşı, özel uçakla Yenişehir Havaalanı buradan da helikopterle Yunuseli Askeri Havaalanı’na ardından askeri ambulans eşliğinde Soğukkuyu Mahallesi'ndeki evine getirildi. Evin önünde binlerce insan şehidi karşıladı. Toga Taştan'ın evin önüne getirilmesiyle gözyaşları sel oldu. Şehidin babası Ali Taştan, annesi ve diğer aile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bir ara fenalaşan baba Ali Taştan'ın yüzü su ile yıkandı. Baba taştan, sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, herkese sabır diledi.

        Evin önünde dua yapıldı. Ardından ise cenaze Askeri Hastane morguna kaldırıldı. Şehit için Ulucami'de düzenlenecek törenin ardından Ataevler’deki Cemevi'de ayrı bir tören düzenlenecek. Şehidin cenazesi Hamitler'deki şehitliğe defnedilecek.

        IĞDIR

        Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı M.Emin Çağun, Iğdır da dualarla ebediyete uğurlandı.

        Mühimmat deposundaki patlamada şehit olanların cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Ankara'da düzenlenen törenin ardından şehit Onbaşı M.Emin Çağun'un cenazesi uçakla Iğdır Havalimanı'na ardından ambulansla tören için Zübeyde Hanım Bulvarı'na getirildi. Tören alanına gelen şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.

        Cenaze törenine AK Parti Kars ve Ağrı milletvekilleri, Iğdır Valisi Ahmet Pek, komutanlar, şehidin yakınları, binlerce vatandaş katıldı.

        Cenaze namazını Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın kıldırmasının ardından şehit için dualar edildi.

        Şehit Onbaşı M.Emin Çağun'un cenazesi, cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Halfeli beldesine götürüldü.

        ISPARTA

        Afyonkarahisar’daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç’in cenazesi, memleketi Isparta'nın Yenişarbademli ilçesine getirildi.

        Şehit Erinç'in cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle ilçe yakınlarındaki Ağıllaca mevkiine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu buradan cenaze aracına alındı ve konvoy eşliğinde babasının evine getirildi. Konvoya Türk bayraklarını eline alan motosikletli gençler eşlik etti. Şehidin baba evinin olduğu caddeye büyük Türk bayrağı ile şehidin fotoğrafının üzerinde olduğu bez afiş asıldı. Şehit Eriç'in tabutu askerler tarafından omuzlara alınarak evin avlusuna konuldu. Cenaze şehit yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı.

        Şehit babası Selahattin Eriç de ''Hiç kimse üzülmesin ağlamasın. Ben evime geldiği için dua ediyorum. Artık sakin olacağız. Evimize getirdik ya Allah'ımıza binlerce şükürler olsun'' dedi. Anne Güldane Eriç ise oğlunun fotoğrafını defalarca öptü.

        Şehidin ağabeyi Serkan Eriç de, kimsenin ağlamamasını herkesin dua etmesini isteyerek kardeşinin tabutuna sarıldı.

        Serkan Eriç'in, üç gün önce dünyaya gelen çocuğuna şehit kardeşi Gökhan'ın adını verdiği öğrenildi.

        Şehit Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından ilçe şehitliğinde defnedilecek.

        GAZİANTEP

        Afyonkarahisar’da meydana gelen patlama şehit düşen Onbaşı Hayri Kaya ile Onbaşı Mehmet Emre Özer’in cenazeleri memleketleri Gaziantep’e getirildi.

        Şehitlerin cenazeleri cenaze namazının kılınacağı Bahaeddin Nakıboğlu Camii’ne askerlerin omzunda geldi. Tabutların camiye girişiyle birlikte şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazında saf tutmak için gelen camiye Gaziantepliler, tabutların musalla taşına konulması sırasında tekbir getirdi. Namaz öncesinde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, ardından da özgeçmişleri okundu. Şehitlerin cenazeleri ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından askeri törenle toprağa verilecek.

        ÇUKURCA ŞEHİTLERİ DE MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

        Hakkari-Çukurca karayolunda askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 4 askerin cenazesi memleketlerine uğurlandı.

        Hakkari-Çukurca karayolunda askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 4 asker için, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

        Hakkari'deki törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderilmek üzere helikopterle Van'a getirildi.

        Cenazeler, Van'dan askeri uçaklarla memleketlerine uğurlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ