Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İngiltere’de eğitim gören Derya Tekin, yüksek lisans tezi için, kocası tarafından öldürülen “Ayşe Paşalı cinayetini” seçti...

        Amasyalı 24 yaşındaki Derya Tekin, bir yıl önce devlet bursu kazanarak eğitim için İngiltere’ye gitti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Tekin, University Of Sussex’te yüksek lisans tezi olarak konu düşünürken, Ankara’da, boşandığı eşi tarafından sokak ortasında öldürülen ve kadına yönelik şiddetin simgesi olan Ayşe Paşalı ile ilgili haberleri basından duydu. Paşalı’nın resmini gördüğünde “Gözyaşlarımı tutamadım. Beni o bakışındaki çaresizlik, boşluğa bakan gözleri çok etkilemişti. Bu yüzden çok ağladım” diyen Tekin, benzer şekilde koca şiddeti kurbanı olan Nahide Opuz’u da duyunca bunları tez konusu yapmaya karar verdi. İki dava arasında büyük benzerlik olması üzerine bu konu üzerine yoğunlaştığını söyleyen Tekin, şu tespitleri yaptı: “Türkiye’deki aile içi şiddet ve yargılamaları üzerine bir tez yapmaya karar verdim. Tezimi bitirdiğimde şunu gördüm. Her ne kadar Türkiye’de devlet bu olaydan sonra olumlu kanunlar çıkarsa da bu yetmeyecektir. Çünkü bu sistem çifte mağduriyet yaratacak özellik taşıyor. Türkiye’de mutlaka sadece kadına ve aile içi şiddete bakan özel mahkemelerin olması gerekmektedir. Böylece her hâkim bu konuda ihtisaslaşmış olacak ve verilecek kararlar daha tatmin edici ve etkili olacaktır.”

        HOCALAR TEZDEN MEMNUN

        İngiliz hocalarının, hazırladığı tez karşısında büyük memnuniyet duyduklarını ve kendisini kutladıklarını belirten Derya Tekin, ocak ayında doktora eğitimi için tekrar İngiltere’ye dönecek. Tekin, üç yıl kaldıktan sonra, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde akademisyen olarak göreve başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ