Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi Hacılar Köyü yakınlarında teröristlerin yola döşediği bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 polis memuru için Malatya'da tören düzenlendi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin

        BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi Hacılar Köyü yakınlarında teröristlerin yola döşediği bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 polis memuru için Malatya'da tören düzenlendi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı törenin ardından, şehit cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

        İZMİR

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis memuru Samet Kırcalı'nın cenazesi, memleketi İzmir'de toprağa verildi.

        Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen törene, şehit polis memuru Samet Kırcalı'nın yakınları, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.

        Şehit Kırcalı'nın eşi Duygu Kırcalı ile yakınları, polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

        Öğlen namazına ardından kılınan cenaze namazı sonrası Kırcalı'nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Törene katılan vatandaşlar terör örgütünü aleyhine sloganlar attı.

        ELAZIĞ

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis memuru Fatih Celayir (25), memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehidin cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından, Elazığ Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak'taki baba evine getirildi. Cenaze, daha sonra Hacıoğulları Camisi'ne götürülerek, katafalka konuldu.

        Burada bazı şehit yakınları fenalaşırken, şehidin annesi Sevinç Celayir, oğlunun arkadaşlarına sarıldı, onlarla birlikte gözyaşı döktü. Tabuta sarılan anne Celayir, oğlunun fotoğrafını öperek, ağladı.

        Gazetecilere, yavrusunun töreninin olduğunu söyleyerek, kendisinin çekilmesini isteyen anne Celayir, ''Çekin, şehit anasını çekin, dimdik duracağım. Yavrularımı da çekin, iki kardeşini de bana emanet etti'' dedi.

        Şehidin annesini, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ teskin etmeye çalıştı.

        İl Müftüsü Peyami Güngör, şehitliğin önemini anlattıktan sonra, cenaze namazını kıldırdı.

        Şehidin cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

        Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ Valisi Muammer Erol, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, meslektaşları, askerler ve vatandaşlar katıldı.

        HATAY

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Polis Memuru Cuma Mercimek'in cenazesi, memleketi Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Polis Memuru Mercimek'in cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Hatay'a getirildi. Cenaze, daha sonra şehidin ailesinin yaşadığı Reyhanlı ilçesi Yeni Mahalle'ye götürüldü.

        Yakınlarının, şehit polis memurunun cenazesinin baba evine getirilişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

        Şehit Polis Memuru Mercimek'in cenazesi, TOKİ Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzunda Küme Evleri Mezarlığı'na götürüldü.

        Bu sırada törene katılan vatandaşlar tekbir getirip, terör örgütü aleyhine slogan attı. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tabuta sarılarak ağlayan şehidin yakınları, vatandaşlar teskin etmeye çalıştı.

        Polis Memuru Mercimek'in cenazesi daha sonra Küme Evler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, MHP Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Bingöl-Erzurum karayolunda teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda 8 polis memuru şehit olmuş, 7'si polis, 8 kişi yaralanmıştı.

        ORDU

        Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş'un (35) cenazesi, memleketi Ordu'da toprağa verildi.

        Akkuş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Yeni Mahalle'deki baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, törenin yapılacağı Eskipazar köyü camisine götürüldü.

        Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınları ile İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Ordu milletvekilleri Mustafa Hamarat, Fatih Han Ünal ve İhsan Şener, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan ile Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından, aynı köydeki Ordu Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Bu arada, cenaze töreninde fenalaşan şehidin eşi Songül Akkuş'a sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin 8 yaşındaki oğlu Hasan Mert ise tören boyunca babasının tabutu başında bekledi. Şehidin 1 yaşındaki oğlu Enver Efe ise akrabalarının kucağında töreni izledi.

        ADIYAMAN

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Toprak'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit polis memurunun cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Adıyaman'a getirildi.

        Cenaze daha sonra şehit polisin ailesinin yaşadığı Kahta ilçesine bağlı Narsırtı köyüne götürüldü. Yakınları, şehit polis memurunun cenazesinin baba evine getirilişi sırasında gözyaşı döktü.

        Polis Memuru Toprak'ın cenazesi, köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzunda köy mezarlığına götürüldü.

        Bu esnada törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehidin yakınları da cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tabuta sarılarak ağladı.

        Polis memuru Toprak'n cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

        Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Mehmet Metiner ve Murtaza Yetiş, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Bingöl-Erzurum karayolunda çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 8 polis memuru şehit olmuş, 9 polis memuru da yaralanmıştı.

        TRABZON

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen patlamada şehit olan polis memuru Ümit Yıldırım, memleketi Trabzon'un Araklı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.Trabzon Müftüsü Veysel Çakı'nın kıldırdığı namaz öncesinde BakanBayraktar'ın da gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

        Araklı Merkez Küçük Camii'nde kılınan cenaze namazına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, şehit yakınları, polisler, askerler ve şehit askerin yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

        Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis için dualar edildi, helallik alındı. Daha sonra omuzlara alınan şehit polisin naaşı, toprağa verilmek üzere Türkeli köyüne götürüldü. Tabutun taşınması sırasında vatandaşlar teröre tepki gösteren sloganlar attı.

        Şehit polis memuru Ümit Yıldırım'ın, bekar ve 2 yıllık polis olduğu, bir yıldır da Bingöl'de görev yaptığı öğrenildi. Kamu Yönetimi Bölümü bitirdiği belirtilen genç polisin, babasını küçük yaşta kaybettiği bildirildi. Yıldırım'ın, polis olmadan önce ailesinin geçimine katkı sağlamak için farklı iş kollarında çalıştığı kaydedildi.

        Öte yandan, şehit polis memuru Ümit Yıldırım'ın naaşının Trabzon Havalimanı'nda karşılandığı sırada hükümete yönelik sözlerinden dolayı şehit yakınlarının tepkisine neden olan bayanın isminin de Nurten Yetimoğlu olduğu öğrenildi. Trabzonlu olduğu belirtilen Yetimoğlu'nun, şehit polisin yakını olmadığı, ifadesinde de duygulandığı ve heyecanlandığı için böyle bir davranış sergilediğini söylediği bildirildi.

        DİYARBAKIR

        BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 8 polisten 27 yaşındaki Şeyhmus Karakut, memleketi Diyarbakır'da gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Şehit annesi Enzile Karakut oğulunun fotoğrafına bakıp, "Bakın oğlum ne kadar yakışıklı. Şeyhmus'um görevini tamamladı" diye ağladı.

        Şehit polis Şeyhmus Karakut için Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2'nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilen, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da cenazeye çelenk gönderdi. Cenazenin getirilmesinden önce şehidin yakınları taziyeleri kabul etti. Tabutun törenin yapıldığı yere getirilmesi sırasında şehidin annesi Enzile Karakut sinir krizi geçirdi. Törene katılan bir polis müdürünün yakasındaki oğlunun fotoğrafına bakan Enzile Karakut, "Bakın oğlum ne kadar yakışıklı. Şeyhmus'um görevini tamamladı" diyerek ağladı.

        'AĞABEYİM BİZİ OKUTMAK İÇİN POLİS OLDU'

        Ambulansla Yeniköy Mezarlığı Cami'sinin önüne getirilen şehidin cenazesi tören mangası tarafından alınarak katafalka bırakıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra kalabalıktan helallik alınarak Türk Bayrağı'na sarılı tabut tören mangasınca cenaze arabasına yerleştirildi. Cenaze töreni sırasında kadınlar sık sık Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin annesi Enzile Karakut da Kürtçe olarak 'Damat Şeyhmus' diye bağırdı. Törende sinir krizi geçiren şehidin kızkardeşi Şehriban Karakut ise polis memurlarına dönerek, "Benim ağabeyim neden polis oldu biliyor musunuz? Biz okuyalım diye polis oldu" dedi. Şehriban Karakut cenazenin götürülmesi sırasında baygınlık geçirerek yere düştü. Şehidin 16 yaşındaki kardeşi Aziz ;de sık sık, "Ağabeyimi gömmeyin, onun yerine beni gömün" diyerek ağladı.

        İSTANBUL YERİNE BİNGÖL'Ü TERCİH ETTİ

        Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan şehit polis Şeyhmus Karakut'un, öğretmen olarak atanmayınca polisliği seçtiği belirtildi. Şehit polisin babasının 3 yıl önce vefat ettiği ve 6 kardeşin en büyüğü olarak evinin geçimini sağladığı anlaşıldı. Karakut'un polis olarak önce İstanbul'a atandığı, ancak kendi isteğiyle atamayı değiştirip ailesine daha yakın olabilmek için Bingöl'ü seçtiği kaydedildi. 2 yıllık polis memuru şehit Şeyhmus Karakut'un cenazesi düzenlenen törenin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

        BALIKESİR

        Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden Balıkesirli Piyade Bakım Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın, memleketi olan Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

        Bigadiç ilçesinde öğle namazının ardından ilçe merkezindeki açık pazar yerinde kılınan cenaze namazına; Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir milletvekilleri Tülay Babuşçu, M. Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Haluk Ahmet Gümüş, Namık Havutça ve Ayşe Nedret Akova, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, İl Emniyet Müdür Vekili Nuh Ali Yiğit, Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, diğer askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı. Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın'ın annesi Hatice Apaydın, kadın subayların refakati ile güçlükle ayakta dururken, oğlunun bayrağa sarılı tabutuna sarılıp defalarca öptü.

        Şehit annesinin gözyaşı dökerek sarf ettiği, "Bana tekrar tekrar sarılıp öyle gitmiştin oğlum, ben de sana sarılacağım, öpeceğim" sözleri yürekleri dağlarken, öte yandan şehidin henüz 9 yaşındaki tek çocuğu Sudem ise annesi Nalan Apaydın'ın elini hiç bırakmadı. Sudem babasına hüzünlü gözlerle bakarken, Balıkesir İl Müftü Vekili Necati Kara'nın kıldırdığı cenaze namazında şehidin ruhuna saygı için slogan atılmadı, alkış tutulmadı, ıslık çalınmadı. Cenaze binlerce kişinin elinde sessiz bir şekilde ilçe mezarlığına kadar taşınırken, vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Ayrıca, şehit cenazesi sebebiyle ilçe merkezindeki her yere bayrak asıldı.

        İSTANBUL

        Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan er Erhan Bulut'un ailesi taziyeleri kabul ediyor.Hakkari Çukurca Karayolu'na PKK'lılar tarafından döşenen mayının patlatılmasıyla şehit olan 4 askerden Komando Er Erhan Bulut'un Bahçelievler Hürriyet Mahallesi Rüya Sokak Divriği Apartmanı'nda oturan ailesi, dün gelen acı haberle yıkıldı. Şehidin oturduğu apartman ile sokak ve caddeler Türk bayraklarıyla donatılırken, acılı şehit babası Cevdet Bulut, evinin önünde taziyeleri kabul etmeye devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ