Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısında şehit olan askerlerimiz toprağa veriliyor.

        Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısında şehit olan askerlerimiz toprağa veriliyor.

        NİĞDE

        Bingöl-Muş karayolunda seyir halindeyken askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan ve ambulans helikopterle götürüldüğü Erzurum'daki hastanede şehit olan Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin cenazesi memleketi Niğde'de toprağa verildi.

        Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar beldesine getirilen Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nın naaşı, düzenlenen törenin ardından Niğde Müftü Vekili Mustafa Balcıoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası belde mezarlığına defnedildi.

        Törende, şehit Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin 3 erkek kardeşi üzerinde ay-yıldız olan tişörtlerden giyerken, anne Tuncay Dildari'de ''Vatan sağolsun. Bir tane daha evladım var. Onu da gönderirim. Gerekirse ben de giderim'' diyerek göz yaşlarını tutamadı.

        Şehit Dildari'nin nişanlısı Sevim Süyüm ise tören sırasında tabuta sarılarak ağladı.

        Törene, Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekilleri Ömer Selvi ile Alparslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        SAMSUN

        Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan jandarma er Savaş Topal'ın cenazesi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı törenle, memleketi Samsun'un Alaçam ilçesinde toprağa verildi.

        Askeri kargo uçağıyla Çarşamba Havaalanı'na getirilen şehidin cenazesi, buradan Alaçam ilçesi Yenice köyündeki amcası İzzet Topal'ın yaşadığı evin önüne getirildi.

        Burada şehidin annesi Emine Topal, ''Ben seni kırmızı bayraklarla gönderdim, kırmızı bayraklarla bana geri geldin. Kırmızı bayrak hiçbir zaman üzerinden ayrılmasın'' diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Funda Topal ise, ''Ağabeyim ölmedi, şehit oldu. Yaşıyor ağabeyim. Kimse öldü diyemez'' ifadelerini kullandı. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı Yenice Camisi'ne götürüldü.

        Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Akif Çağatay Kılıç ve Ahmet Yeni, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Bakan Kılıç, burada şehidin annesi Emine Topal ile babası Halil Topal'a başsağlığı diledi.

        Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, top arabasına konarak köy mezarlığına götürülmek üzere yola çıktı. Bu sırada oluşturulan konvoyda gençlerden oluşan bir grup, Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu.

        Köy mezarlığına getirilen şehidin cenazesi, burada toprağa verildi.

        MANİSA

        Bingöl’de PKK’lı teröristlerin silahsız ve sivil 200 askerin bulunduğu konvoya düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerden topçu er Anıl Eruluç, memleketi Manisa’nın Salihli İlçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze törenine on binlerce Salihlili katıldı.

        Karaman Camii’nde düzenlenen cenaze törenine; Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, MHP Milletvekilleri Erkan Akçay, Sümer Oral, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ednirne Milletvekili Kemal Değirmenci, Kocaeli Milletvekili Mehmet Kaplan, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, siyasi partilerin temsilcileri ve binlerce Salihlili katıldı.

        ŞEHİDİN CENAZESİ BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

        Şehit Topçu Er Anıl Eruluç’un cenazesi Akhisar’dan kara yolu ile ilk olarak şehidin Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan baba ocağına geldi. Burada İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç tarafından okunan duanın ardından, cenaze Karaman Camii’ne getirildi. Baba Nevzat, anne Şükran ve şehidin kardeşi Cemal Eruluç, burada taziyeleri kabul etti. AK Parti, MHP ve CHP’li milletvekilleri ile protokol üyeleri de şehit ailesi ile bir araya gelerek sabır diledi.

        Karaman Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından on binlerce Salihlili kortej eşliğinde şehidini uğurladı. Evlerini ve iş yerlerini Türk bayrakları ile donatan Salihlililer, şehit Topçu Er Anıl Eruluç’u son yolculuğunda Asri Mezarlığa kadar yalnız bırakmadı. Cenaze töreninde Salihlililer, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar”, “Kahrolsun PKK” sloganları attı.

        ÇOK SEVDİĞİ OTOMOBİLİ DE ORADAYDI

        Öte yandan Şehit Topçu Er Anıl Eruluç’un çok sevdiği 45 ZA 6166 plakalı kırmızı renkli otomobili de Türk bayrakları ile donatıldı. Ayrıca aracın ön tarafına şehidin büyütülmüş fotoğrafı da konuldu.

        Şehit erin cenaze törenine binlerce öğrenci de akın etti. Lise öğrencileri, yaklaşık 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yürüyüşe katılarak sloganlar eşliğinde terörü lanetledi.

        Acemi birliğini Ankara Etimesgut’da yapan Topçu Er Anıl Eruluç, usta birliği görevini Van Erciş’de yapıyordu. Geçtiğimiz hafta 10 gün izinli olarak memleketi Salihli’ye gelen Eruluç, cumartesi günü birliğine teslim olmak için Salihli’den ayrılmıştı. Terhisine 60 gün kalan Eruluç, Kız Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü’nden mezundu. Annesi ev hanımı, babası ise işçi emeklisi olan Eruluç’un bir de erkek kardeşi bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ