Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Oramiral Özden Örnek ile MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 emekli ve muvazzaf asker

        SERDAR KULAKSIZ - GÜNGÖR KARAKUŞ - MURAT KARATAŞ - BURAK ERSOY - OZAN KÖSE / AHT

        YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Oramiral Özden Örnek ile MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 emekli ve muvazzaf askerin 644 gündür yani 21 aydır yargılandığı Balyoz Davası'nda karar açıklandı.

        3 KOMUTANA 20 YIL

        Mahkeme, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'yı ''Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

        Sanıkların ellerinde olmayan sebeplerden dolayı sonucun meydana gelmediğini belirten, kastın ve kusurun yoğunluğunu, güttükleri amacı göz önüne alan mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını eski TCK'nın ''cürme teşebbüs'' başlığını taşıyan 61. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 20'şer yıl hapis cezasına çevirdi.

        18 YIL CEZA ALDILAR

        Hava Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili Korgeneral Engin Alan, Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Korgeneral Nejat Bek, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, emekli Korgeneral Yurdaer Olcan ve emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve emekli Albay Cemal Temizöz'e ise 18'er yıl hapis cezası verildi.

        78 SANIĞA 18, 214 SANIĞA 16 YIL HAPİS CEZASI

        İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve emekli Albay Cemal Temizöz'ün de bulunduğu 78 sanığı 18 yıl, emekli Albay Dursun Çiçek, hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç, ''Ergenekon'' davasından da tutuklu yargılanan emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ ve emekli Tuğgeneral Rıfkı Durusoy'un da aralarında bulunduğu 214 sanığı ise 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        DURSUN ÇİÇEK'E 16 YIL

        İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, emekli Albay Dursun Çiçek'i 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        LEVENT ERSÖZ'ÜN DOSYASI AYRILDI

        Haklarında yakalama kararı olan sanıklar Ali Göznek ve Ahmet Gökhan Rahtuvan ile tedavi olduğu için savunması alınamayan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dosyasının ayrılmasına karar verildi.

        36 BERAAT

        Abdullah Can Erenoğlu,İhsan Çevic, Altan Dikmen, Murat Baltas, Duran Ayna, Levent Maraş, Mustafa Aydın, Hakan Yıldırım, Musa Pars, Arif Bıyıklı, Ali Güngör, Recep Yavuz, Ferhat Dildaroğlu'nun da aralarında bulunduğu tamamı tutuksuz 36 sanık beraat etti.

        6 TUTUKLAMA, 69 YAKALAMA EMRİ

        İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma salonundaki 6 tutuksuz sanığın tutuklanmasına, 69 sanık hakkında da yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

        Mahkeme, tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        SAYILARLA BALYOZ

        3 general 20 yıl hapis cezası aldı

        78 sanık 18 yıl hapis cezası aldı

        214 sanık 16 yıl hapis cezası aldı

        28 sanık 13 yıl 4 ay hapis cezası aldı

        1 sanık(Bulut Ömer Demiroğlu) 15 yıl hapis cezası aldı

        69 sanık hakkında yakalama kararı çıkartıldı

        Duruşmada olan 6 tutuksuz sanık tutuklandı

        3 kişinin dosyası ayrıldı

        Bir sanık dava sürecinde hayatını kaybetti.

        Bir sanık hakkındaki dava dosyası düştü.

        36 sanık beraat etti.

        Balyoz davasında muvazzaf general ve amirallerin aldıkları cezalar:

        Orgeneral Bilgin Balanlı 18 yıl,

        Koramiral Abdullah Can Erenoğlu 18 yıl,

        Korgeneraller:Turgut Atman 18 yıl, Rıdvan Ulugüler 16 yıl,

        Tümgeneraller :Gürbüz Kaya 18 yıl, Halil Helvacıoğlu 18 yıl, İsmail Taş 16 yıl, Bülent Kocababuç 16 yıl, Atilla Özler 16 yıl, Ayhan Gümüş 16 yıl,

        Tümamiraller Ali Semih Çetin 18 yıl, Ahmet Sinan Ertuğrul 18 yıl, Erdem Caner Bener 16 yıl,

        Tuğgeneraller Mustafa Erhan Pamuk 16 yıl, Bulut Ömer Mimiroğlu 15 yıl, Mehmet Eldem 16 yıl, Hakan Akkoç 16 yıl, Kubilay Baloğlu 16 yıl,

        Tuğamiraller Levent Görgeç 18 yıl, Abdullah Gavremoğlu 18 yıl, Fahri Can Yıldırım 16 yıl, Osman Kayalar 16 yıl, ŞafakYürekli 16 yıl, Ali Sadi Ünsal 16 yıl

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ