Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz'da 6 tutuklama daha

        İstanbul Adalet Sarayı'na Merkez Komutanlığı görevlileriyle gelen albaylar Yavuz Kılıç, Mesut Zafer Sarı, Süha Civan ve Çetin Can ile emekli albaylar Erdem Ülgen ve Berna Dönmez'in, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ara celsede kimlik tespitleri yapıldı. Mahkemece, Kılıç, Sarı, Civan, Can, Ülgen ve Dönmez'in tutuklanmasına karar verildi.

        Duruşma çıkışında basın mensuplarına, bir gazetede ''kararı duyup firar ettiği'' yönünde çıkan haberle ilgili açıklama yapan emekli Albay Berna Dönmez, ''O gün duruşmadaydım. Daha sonra hava almak için dışarı çıkmıştım. Karar okunmuş. Bana kararı söyledi. Fenalaşmam üzerine eşim beni eve götürdü. Hakkımda çıkan haberler tamamen yalan'' diye konuştu.

        Suçsuz olduğunu savunan Dönmez, ''Suçumun ne olduğunu bilmiyorum. Hayatımda hiç bilgisayar kullanmadım. Bilgisayarda ne yazılacağını dahi bilmem'' ifadesini kullandı.

        Sanıkların işlemlerinin tamamlanmasının ardından askeri ve sivil cezaevine gönderilmeleri bekleniyor.

        Bu arada, şu ana kadar haklarında yakalama emri çıkarılan 69 sanıktan 22'si hakkında, yakalama emrinin kaldırılarak tutuklama kararının verildiği de öğrenildi.

        Öte yandan, ''Balyoz Planı'' davası kapsamında toplam 36 sanığın avukatınca, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne temyize başvurulacağını belirtir süre tutum dilekçesi verildiği de kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ