Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Lunaparkta korkunç facia!

        BURSA-AHT

        Bursa'da Görükle Göçmen Konutları'nda kurulan panayır alanındaki 'balerin'e binen 12 yaşındaki iki kızın eğlencesi kabusa döndü. Kız arkadaşların lunaparkta bindiği balerinin koltuğu koptu, fırlayıp ters dönen koltuk kızlardan G.B.'nin üzerine düştü. Kızlar, baş, kol ve ayaklarından yaralandı.

        "BALERİNE BİNDİK..."

        Üzücü olay Bursa'nın Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'nde kurulan panayır alanında geçtiğimiz cumartesi günü yaşandı. Görükle Göçmen Konutları'nda oturan 6. sınıf öğrencileri E.B. (12) ve G.B. (12) panayır alanına gitti. Seyyar kurulan lunaparkta gezen öğrenciler, bir süre sonra balerine bindi. İddiaya göre, eğlenmek umuduyla bindikleri balerin, birkaç saniye sonra iki kız arkadaşa kabusu yaşattı. Hızla dönen balerinin koltuğu kopunca, E.B. ve G.B. kol, baş ve ayaklarından yaralandı. Hastaneye götürüldükten sonra taburcu edilen çocuklardan G.B., "Bazı oyuncaklardan sonra balerine bindik. Ondan sonra koltuk koptu ve benim üzerime düştü. Ben hatırlamıyorum. Sonra ambulans geldi. Hastanede gözümü açtım. Röntgen çektiler, kan aldılar. Bir haftalık da rapor aldım" dedi.

        "SİZDE BİR ŞEY YOK GELİN YÜZÜNÜZÜ YIKAYALIM"

        Kazanın gözünün önünde olduğunu belirten G.B.'nin annesi Güllü B., "Ben bire bir şahit oldum. Koltuk fırladı ters döndü. Arkadaşı E. ufak sıyrıklarla kurtuldu. Benim kızım koltuğun altında kaldı. Bir an önce kaldırmaya çalıştılar. Ambulans geldi. Daha sonra hastaneye gittiler" diye konuştu. Baba Necati B. ise, kazanın ardından işletme sahiplerinin olayı örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Balerindeki koltuğun cıvatalarının sökülmesi sonucu koptuğunu iddia eden E.B.'nin babası Erhan B. ise, sorumlulardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Benim çocuğum yaralandı. Yüzü gözü kan içinde kaldı. Koltuğun kilidi de açılmadı. Kazadan sonra bazıları, 'Sizde bir şey yok gelin yüzünüzü yıkayalım. Evinize gidin' demişler. Daha sonra bir arkadaşımız ambulans çağırmış. Ben olayı duyunca şoke oldum. Şikayetçi olacağım. Hakkımı aramak için her yere başvuracağım" dedi. Lunapark sahipleri ise konuyla ilgili konuşmak istemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ