Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Tutuklu vekiller Meclis'e gelmeli" açıklamasına itiraz geldi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM'nin açılışında dile getirdiği, "Tutuklu vekiller kesin yargı kararı çıkana kadar yasama faaliyetleri

        Başbakan Tayyip Erdoğan'dan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Tutuklu vekiller Meclis'e gelmeli" açıklamasına itiraz geldi.

        Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TBMM yeni yasama yılının açılış töreninde ''tutuklu vekillerle'' ilgili sözlerini şöyle değerlendirdi:

        “Yani Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir polemiğin içine girmek istemem. Bizim bu düşünceyi paylaşmadığımız ortada zaten. Çünkü bu insanlar arazide çalışarak milletvekilliğini kazanmış olan insanlar değiller. Bunlar zaten o dönemde içerideydiler. Ve o dönemde içerideyken bunlar tersten dönüp parlamentoya gelme gayreti içerisindeydiler. Bakın şimdi onlardan bir tanesi buyrun, ilk derece mahkemesinin verdiği karar 18 yıl. Dışarıda olmuş olsaydı durum çok daha farklı olmuş olacaktı. Bunları iyi görmek durumundayız diye düşünüyorum.”

        "DAVET ETMEK ZORUNDA DEĞİLİM"

        AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’nde akreditasyon verilmeyen basın kuruluşlarının hatırlatılması üzerine ise Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

        “Arkadaşlar, gayet netim. Yani burada herhangi bir savunma içerisinde değilim. Bunu da çok açık ve net söyleyeyim. Yani bize sürekli olarak hakaret eden, her türlü saygısızlığı sürekli olarak gösterenleri ben de kendi özel böyle bir günümüze davet etmek zorunda değiliz. Ve bundan dolayı da davet etmedik. Olay bu kadar basittir.

        Ve Yani bu işi de bu kadar seviyorlarsa zaten bunca televizyonlar yayınladılar. Oradan takip edip gerekli değerlendirmelerini yine yaparlar. Yani sadece onların şeyi Arena’ya girememişlerdir. Olay budur.”

        KILIÇDAROĞLU: CUMHURBAŞKANI'NI KUTLUYORUM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Tutuklu milletvekillerine yaptığı vurgu nedeniyle Cumhurbaşkanı'nı kutluyorum'' dedi.

        Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yasama yılı açış konuşmasını dinledikten sonra Meclis'teki odasına geçti.

        Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Gül'ün konuşmasını nasıl bulduğu sorusuna, ''Tutuklu milletvekillerine yaptığı vurgu nedeniyle Cumhurbaşkanı'nı kutluyorum'' karşılığını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ