Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yıllara meydan okuyan naaşı şaşkınlık yarattı. Bilim insanlarına göre durum normal. Peki böyle bir şey nasıl olabilir?

        8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yıllara meydan okuyan naaşı şaşkınlık yarattı. Bilim insanlarına göre durum normal. Peki böyle bir şey nasıl olabilir?

        NAAŞI 19 YIL NASIL ÇÜRÜMEDEN KALDI?

        Bilim insanları bunu sabunlaşma denilen olaya bağlıyor. Onlara göre en önemli etken su. Uzmanlar için çürümeyen ceset hiç de yeni değil. Yani Adli Tıp için çok da şaşırtıcı bir olay değildir.

        "BU DURUM YALNIZCA MUCİZE KAVRAMIYLA AÇIKLANABİLİR"

        Ancak aksini düşünenler de var. İlahiyatçı Yazar Arif Arslan'a göre, bu durum ancak, mucize kavramıyla açıklanabilir. Ve buna inanmanın dini olarak hiçbir sakıncası da yok.

        İLK KEZ BU KADAR DETAYLI AÇIKLANDI

        HABERTÜRK TV, Turgut Özal'ın naaşındaki sırrı masaya yatırdı. Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, Gün Ortası'nda Didem Yılmaz'a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        Prof. Dr. Sarsılmaz, 'Beyine bir madde vermedik, o nasıl korundu?. Özal'ın beynine tahnit yapmamamız istendi. derken, Prof. Dr. Alkan ise, 'Çürümeyi durduran mumyalaşma dediğimiz olay olabilir. Merhum Cumhurbaşkanı için tespit edilen sabunlaşma olayıdır.' şeklinde açıkladı.

        MUCİZE Mİ DEĞİL Mİ?

        Programa telefonla bağlanan İlahıyatçı Ali Rıza Demircan, "Bir kere 'şehitlerin cenazesi çürümez' şeklindeki gerçek gibi bilinen bu olgu yanlıştır. Çünkü; Peygambere bile isnat edilen bu söz, herhangi bir peygamberin bulunan cesediyle ispatlanabilmiş değildir. " dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ