Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da cinayet sonrası zanlıyı üzeri kanlı halde elindeki silahla gören kadın şoka girerek bayıldı...

        AHT MUHABİRİ UĞUR USLUBAŞ'IN HABERİ

        Bursa'da adam öldürmek suçundan kaydı bulunan ve cezasını çektiği cezaevinden kaçan 34 yaşındaki Üveyit Çakır, Bursa'da bu sabah, otomobilde bira içerken, tekel bayii işleten 31 yaşındaki Ahmet Girgin'i tabanca ile öldürdü. Cinayet sonrası üzeri kanlı halde elindeki silahla kaçan Çakır'ı gören Seher Çiçek bayıldı. Güçlükle kendine gelen genç kadın olayın şokundan uzun süre kurtulamadı.

        Manisa'nın Soma ilçesi ile Tekirdağ'da iki ayrı cinayet olayına karıştığı belirlenen Ubeyd Çakır (35), girdiği ceza evinden af yasasıyla tahliye olduktan sonra Tekirdağ'da yağma olayına karıştı. Son olarak Tekirdağ Yarı Açık Cezaevi'nde kalan Çakır, yaklaşık 1,5 sene önce cezaevinden firar etti. Firarın ardından değişik illerde arkadaşlarının yanında kalan Ubeyd Çakır, üç gün önce Bursa'nın Nilüfer ilçesi Görükle semtindeki elektrikçi arkadaşı Ahmet A.'nın yanına geldi. Ahmet A.'ya eşi ile kavga ettiğini ve bir süre eve dönmeyeceğini belirten Ubeyd Çakır, kafasını dağıtmak istediğini söyledi. Dün gece sabahın ilk ışıklarına kadar alkol alan iki arkadaş, sabaha karşı Ahmet A'nın evinin önüne geldi. Çakır'ın eve gitmek istemediğini söylemesi üzerine Ahmet A. aynı binada tekel bayisi olan arkadaşı Ahmet Girgin'den gezmek için otomobilini emanet istedi. Anahtarları alan Ahmet A., Übeyd Çakır'ı otomobilde bırakıp üzerini değiştirmek için evine çıktı. Bu sırada otomobilini vermekten vazgeçtiğini söylemek için aracın yanına gelen büfeci Ahmet Girgin (31), Çakır'dan otomobilden inmesini istedi.

        HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

        Alkollü olan Çakır, "Sen bize otomobili verdin bir kere. Neden istiyorsun şimdi" deyince tartışma çıktı. Öfkelenen Girgin, ön koltukta oturan Çakır'ın yüzüne tekme attı. Kaşı açılan zanlı yanındaki silahla, iki çocuk babası büfeciyi başından ve göğsünden vurarak öldürdü. Olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Girgin'in hayatını kaybettiği belirtildi.

        POLİS ÇELİK YELEKLERLE İNŞAATA GİRDİ

        Cinayetin ardından elindeki tabancayla kaçan zanlı hareketli anların yaşanmasına neden oldu. Caddenin arka tarafında koşturan silahlı zanlıyı gören bir kadın baygınlık geçirdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi, kaçan zanlının peşine düşen polis ekiplerini, "Ekiplerimiz öncelikle can güvenliklerinizi alın, çelik yeleklerinizi giyin" şeklinde uyardı. Polis, otomobilde inceleme yaparken diğer ekipler cinayetin işlendiği ve zanlının kaçabileceği yerleri albukaya aldı. Zanlı, Asayiş Şubesi tarafından zanlıyı bir bağ evinde yakaladı. Olayda kullanılan silah ve zanlının cep telefonuna da el konuldu. Zanlı, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı. Emniyet girişinde görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi. Zanlı, "Bizim bu işimiz çekmek zorundayız" diyen bir gazeteciye zanlı, "Biz de işimizi yapıyoruz" diyerek cevap verdi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

        ŞOKA GİREREK BAYILDI

        Cinayet sonrası üzeri kanlı halde elinde tabancayla kaçan Çakır'ı gören Seher Çiçek bayıldı. Güçlükle kendine gelen genç kadın olayın şokundan uzun süre kurtulamadı.

        Manisa'nın Soma ilçesinde ve Tekirdağ'da iki ayrı cinayet işleyip aftan yararlanarak serbest kalıp işlediği yağma suçu nedeniyle gönderildiği Tekirdağ Cezaevi'nden 1.5 yıl önce firar ettiği belirtilen zanlının 15 gün önce Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bir başka cinayete karıştığı gerekçesiyle polis tarafından arandığı belirtildi.

        EŞİ GÖRÜNTÜLEMİŞ

        Öte yandan öldürülen Ahmet Girgin'in tatilde eşi tarafından çekilen cep telefonuyla çekilen görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde Ahmet Girgin denizde yüzmenin tadını çıkarırken yakınlarıyla da sohbet ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ