Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Yüceldi Jandarma Karakoluna kamyonla eylem yapmak isteyen bir grup PKK'lı, baskınla ilgili önceden ihbar alan güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi...

        Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Yüceldi Jandarma Karakoluna kamyonla eylem yapmak isteyen bir grup PKK'lı, baskınla ilgili önceden ihbar alan güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. 2 teröristin öldürüldüğü çatışmadan sonra PKK'lılar ağır silahlarını bırakarak kaçtı.

        SİLAHLARINI BIRAKIP KAÇTILAR

        Hozat İlçesi Yüceldi Jandarma Karakoluna dün akşam saldırı yapılacağı istihbaratını alan güvenlik güçleri, karakola uzak bir çok noktada önlem alarak PKK'lıların gelişini bekledi. 10 kişiden oluşan PKK'lı grup, gasp ettikleri bir kamyonla Yüceldi Jandarma Karakoluna doğru hareket ettiler. Askerler saat 16.30 sıralarında PKK'lıları 'dur' ihtarında bulundu. 'Dur' ihtarına PKK'lılar ateşle karşılık verince çıkan çatışma, gece geç saatlere kadar devam etti. 2 PKK'lının öldürüldüğü çatışmadan sonra sabah saatlerinde bölgede yapılan aramada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

        KAMYON ŞOFÖRÜ YAKALANDI

        Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 2 PKK'lının öldürüldüğü çatışmada kamyon şoförünün de yaralandığı bildirildi. Valilik açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "05.10.2012 tarihinde Hozat kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda; 2 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 işbirlikçi şahıs olay yerinde yaralı olarak aracı ile birlikte ele geçirilmiştir. Operasyonun ardından yapılan arazi aramasında, 1 M-16 piyade tüfeği, 1 Bixi makinalı tüfek, 4 ;Kalaşnikof piyade tüfeği, 4 el bombası ve 1 ;telsiz ile birlikte bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir." Tunceli ve Hozat İlçesinden havadan ve karadan bölgeye sevk edilen çok sayıda özel birliklerin başlattığı operasyon ise devam ediyor. Hozat kırsal kesiminde yoğunlaşan operasyonlarda PKK'lılar ile yer yer çatışmaların sürdüğü belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ