Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da Şehitlik Lisesi'ne yüzleri maskeli 10 kişi tarafından el yapımı bomba ve molotoflu saldırı düzenlendi. Öğrencilerin derse giriş saatinde idare binasının hedef alındığı saldırıda 2 öğretmen 1 öğrenci yaralandı.

        Ahmet YUKUŞ/ DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'da yüzü maskeli 10 kişilik grup Şehit Lisesi öğretmen odasının bulunduğu idare bölümüne el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli attı. 2 öğretmen ve 1 öğrencinin yaralandığı olay sonrası okul tatil edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "Çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu zaten. Bir çocuk okula gelir de öğretmenini nasıl yakmaya kalkar. Bu çocukları bu hale nasıl getirirler? Şu çocukların hallerine baksınlar, bunların insanlığa faydası olur mu'' dedi.

        Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Lisesi'nin arka duvarından okul bahçesine giren yüzü maskeli 10 kişi, saat 08.20 sıralarında birinci kattaki öğretmenler odasına girerek el yapımı patlayıcı ve molotoflarla saldırı düzenledi. Görgü tanıkları, saldırganların Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasını protesto ettikleri belirtildi. Öğretmenler odasında bulunan Edebiyat öğretmeni Yusuf Karataş ile Coğrafya öğretmeni Gülay Binay ve 12. sınıf öğrencisi Nejat Oruç yaralandı. Yaralı öğretmenler Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

        Saldırının yapıldığı idare kısmında küçük çapta yangın meydana geldi. Öğretmenlerin yangın sündürme tüpleri ile zamanında müdahale etmesiyle olası bir facia önlendi. Olay sonrası bölgeye sevk edilen 112 acil ambulansları şoka giren öğretmenlere mütdahalede bulundu. Okulda yaşanan korku ve panik nedeniyle okul tatil edildi. Bomba imha uzman ekipleri tarafından okulda yapılan incelemede el yapımı patlayıcı bulgular tespit edildi. Güvenlik kameralarının görüntülerini mercek altına alan polis gecekondu mahallerine kaçan saldırganların bulunması için çok yönlü çalışma başlattı. Terörle Mücadele ekipleri zırhlı araçlar ile ara sokaklarda saldırganları aradı.

        EMNİYET MÜDÜRÜ GÜVEN: "ÇOCUKLARI TERÖRİST HALE GETİRENLERDEN NEFRET EDİYORUZ"

        'Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz' sözleri ile kamuoyunda tartışma başlatan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, 2 öğretmen ve 1 öğrencinin yaralandığı okulda incelemelerde bulundu. Okul yöneticilerinden olay ile ilgili bilgi alan Güven, "Şu çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu zaten. Yani bir çocuk okula gelir de öğretmenini nasıl yakmaya kalkar. Bu çocukları bu hale nasıl getirirler? Şu çocukların hallerine baksınlar, ne diyeyim ben bunlara, bunların insanlığa faydası olur mu?'' şeklinde konuştu.

        Geçtiğimiz pazar günü düzenlediği basınla tanışma toplantısında, "Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz" sözleri sonrasında Güven'e kamuoyundan tepki geldi. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, yaptığı konuşma nedeniyle Güven hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ